Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Ερώτηση Κώστα Ζαχαριάδη στη Βουλή για την ενδεχόμενη κατάργηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην Αγία Παρασκευή

Δημοσιεύθηκε

στις

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Β1’ Βόρειου Τομέα Αθήνας, Κώστας Ζαχαριάδης σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής.Την ερώτηση συνυπογράφουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Β1’ Βόρειου Τομέα Αθήνας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τον κο Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

Θέμα: Συνέχιση λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ Κοντοπεύκου

 Αγίας Παρασκευής

Εύλογες ανησυχίες έχει δημιουργήσει στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής η ενδεχόμενη πρόθεση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να προβεί σε κλείσιμο του καταστήματος που βρίσκεται στο Κοντόπευκο, γεγονός που έχει απασχολήσει τόσο τη Δημοτική αρχή όσο και το σύνολο των Δημοτικών παρατάξεων, αναζητώντας μια λύση προκειμένου να συνεχίσουν όλοι οι Δημότες να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ.

Στην περίπτωση κατάργησης του εν λόγω καταστήματος ένα μεγάλο μέρος των πολιτών της Αγίας Παρασκευής και ειδικότερα των ηλικιωμένων, θα δυσκολεύονται να εξυπηρετηθούν λόγω απόστασης.

Τα ΕΛΤΑ ως φορέας της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας έχουν την υποχρέωση να αποφασίζουν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και κατεπέκταση να διαθέτουν τις υπηρεσίες τους τόσο στα κέντρα των πόλεων όσο και στις πιο απόμακρες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να βρεθεί λύση για τη διάσωση του Οργανισμού και τη διατήρηση του δικτύου του, με βασικότερη ενέργεια, αυτή της νομοθέτησης και χρηματοδότησης της αποζημίωσης της Καθολικής Υπηρεσίας των ΕΛΤΑ.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

  • Υφίσταται όντως ενδεχόμενη κατάργηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής; Εάν ναι, με ποια κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια προβαίνετε σε κατάργηση ενός καταστήματος ΕΛΤΑ , στερώντας τις υπηρεσίες τους από ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της περιοχής;
  • Το σχέδιο σας για την αναδιοργάνωση των ΕΛΤΑ, περιλαμβάνει το κλείσιμο καταστημάτων τόσο σε κεντρικούς ιστούς των πόλεων της χώρας μας, όσο και καταστημάτων στο σύνολο της Επικράτειας γενικότερα;

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ