Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Δήμος Βριλησσίων: Ο Ξένος Μανιατογιάννης αναλαμβάνει τα ηνία του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις


Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στο πολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στους δήμους των βορείων προαστίων σήμερα επικεντρωνόμαστε στα Βριλήσσια. Το προεκλογικό σκηνικό στο Δήμο θύμισε αρκετά εκείνο των εκλογών του 2010. Ο  προερχόμενος από τη Ν.Δ., επί δύο τετραετίες δήμαρχος κ. Κώστας Ιωαννίδης έθεσε υποψηφιότητα  και για τρίτη θητεία με την παράταξη  “Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια”. Απέναντί του είχε και πάλι τον νυν επικεφαλής της μείζονος – και βασικό του αντίπαλο το 2010 – κ.. Ξένο Μανιατογιάννη, ο οποίος έχει αποτινάξει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και πλέον κατεβαίνει ανεξάρτητος με την παράταξη “Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας”.

Γερό μπάσιμο για δεύτερο γύρο αναμενόταν από τον κ. Γιάννη Τσούτσιας με την παράταξη “Δράση για μια άλλη πόλη”. Το ΚΚΕ κατέβασε τον κ. Βασίλη Βήττο (“Λαϊκή Συσπείρωση”) και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη στήριξη του στην κα Ελένη Σακισλή (“Βριλήσσια Ανοιχτή Πόλη”). Ανεξάρτητος συμμετείχες στις εκλογές ο κ. Κώστας Παπασπηλιού (“Ανατροπή στα Βριλήσσια”).

Τα αποτελέσματα πρώτου και δεύτερου γύρου

Στον πρώτο γύρο ο κ. Ιωαννίδης πήρε 37,08%, έχοντας μια αξιοσέβαστη διαφορή από τον κ. Μανιατογιάννη που πήρε 20,31%. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο κ. Τσούτσιας με 15,54% και 3 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο και ακολούθησαν ο κ. Παπασπηλιού με 12,31% και 3 έδρες, η κα  Σακισλή με 8,92% και δύο έδρες  και ο κ.  Βήττος με 6,12% και μια έδρα. Στο δεύτερο γύρο είχαμε και στο Δήμο Βριλησσίων μεγάλη ανατροπή καθώς ο κ. Μανιατογιάννης νίκησε τον κ. Ιωαννίδη παρά τη διαφορά των 17 μονάδων. Ο κ. Μανιατογιάννης συγκέντρωσε 6.551 ψήφους (51,49%) και ο κ. Ιωαννίδης 6.171 ψήφους (48,51%) ενώ στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχουν 19 και 6 έδρες αντίστοιχα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ