Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Γ. Σγουρός: “Με σπασμένα φρένα οδηγεί προς τη χρεοκοπία την Περιφέρεια Αττικής η διοίκηση Πατούλη”

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε «άτακτη χρεοκοπία» οδηγεί την Περιφέρεια Αττικής η διοίκηση Πατούλη καθώς μέσα σε τέσσερα χρόνια διοίκησης έχει δημιουργήσει πρωτοφανές πρωτογενές έλλειμμα 170 εκ. € (!) όπως ανέδειξε ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού έτους 2023.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Τα ελλείμματα – αποτέλεσμα των αλόγιστων σπαταλών, της βροχής των απευθείας αναθέσεων, των επιχορηγήσεων, των πανάκριβων πολιτιστικών εκδηλώσεων κλπ – ανά χρονιά έχουν ως εξής :

  • 42 εκ. € έλλειμμα το 2022
  • 39 εκ. € έλλειμμα το 2021
  • 47 εκ. € έλλειμμα το 2020
  • 42 εκ. € έλλειμμα το 2019

 

Αποτέλεσμα της αδιέξοδης αυτής πολιτικής είναι τα ταμειακά διαθέσιμα που άφησε η διοίκηση Σγουρού χάρη στη νοικοκυρεμένη πολιτική της να έχουν ήδη συρρικνωθεί στα 115 εκ. €, την ίδια στιγμή που μόνον οι μελλοντικές υποχρεώσεις από υπογεγραμμένες εργολαβικές και προγραμματικές συμβάσεις ξεπερνούν τα 300 εκ. €. Με τον δρόμο που έχουν πάρει τα δημοσιονομικά μεγέθη της περιφέρειας η στάση πληρωμών είναι αναπόφευκτη!

Στην τοποθέτησή του ο Γ. Σγουρός σημείωσε μεταξύ άλλων : «Πρόκειται για ρεκόρ κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα με την ανοχή και συνενοχή της κυβέρνησης που κάνει τα στραβά μάτια. Αλλά σάμπως εκείνοι θα πληρώσουν τα χρέη; Τα κορόιδα οι φορολογούμενοι να ναι καλά και οι ημέτερες κυβερνήσεις που κάνουν χαριστικές ρυθμίσεις που οι φορολογούμενοι και οι δανειολήπτες δεν βλέπουν ούτε στα όνειρά τους. Διότι εάν ένας φορολογούμενος χρωστά στην εφορία, οι Δ.Ο.Υ.  κάνουν αμέσως κατάσχεση σε κινητή και ακίνητη περιουσία και δεν τον αφήνουν να πάρει ανάσα. Εάν ένας δανειολήπτης χρωστά στην τράπεζα, η τράπεζα του παίρνει το σπίτι. Εάν μία διοίκηση δημιουργεί χρέη, όπως εδώ, γίνονται χαριστικές ρυθμίσεις. Αυτή είναι η ιστορία της αποτυχίας του ελληνικού κράτους».

Και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον κ. Πατούλη «Βαδίζετε με σπασμένα τα φρένα, υπνοβατώντας, με τις ίδιες μεθόδους και τις ίδιες τακτικές που ακολουθεί και η Κυβέρνηση, σε μια πρωτοφανή μεθόδευση που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει φιλικούς επιχειρηματίες και εργολάβους, με αδιαφανείς διαδικασίες, και για προσωπικά ωφελήματα. Δε σας ενδιαφέρει τίποτα, παρά μόνο η εξυπηρέτηση των συμφερόντων σας. Δεν σταματάτε ακόμα και όταν αντιλαμβάνεστε τις παρανομίες σας. Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα. Να ξέρετε όμως, ότι αυτός ο κατήφορος που έχετε επιλέξει, θα έχει τέλος. Και το τέλος για κάποιους θα είναι οδυνηρό».

Όπως σημείωσε ο Γιάννης Σγουρός, «Δεν είναι μόνο, η υπερδέσμευση των πόρων που καθιστά τον προϋπολογισμό προβληματικό, αλλά και η απουσία ενός ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδιασμού συναφούς με τον ρόλο και την αποστολή του θεσμού. Τα μεγάλα εμβληματικά έργα απουσιάζουν, ενώ έργα σημαντικά όπως το ΚΕΛ Κρωπίας, το έργο στον Φαληρικό Όρμο, το κλειστό της Νέας Σμύρνης, το Δημαρχείο της Αγ. Παρασκευής, ο υποθαλάσσιος αγωγός της Αίγινας  κλπ., έχουν εκτροχιαστεί χρονικά και οικονομικά. Η αποτυχία της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας είναι καθολική και εμφανής σε όλους τους τομείς».

 

ΥΓ: Το πιο θλιβερό από όλα έγινε στο τέλος της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου ο κ. Πατούλης, αδυνατώντας να απαντήσει στα επιχειρήματα και τα στοιχεία που παρουσιάσαμε, κατέφυγε για μια ακόμη φορά σε πεζοδρομιακές εκφράσεις, ότι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ασκώντας το δικαίωμα της κριτικής…. «ξεχαρμανιάζουν»!

Ντράπηκε και η ντροπή, Κύριε Πατούλη!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ