Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: «Η εμπειρία του κορωνοϊού καταδεικνύει ότι ήρθε η ώρα για την εφαρμογή της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η Ευρωπαϊκή έννοια του Κράτους ως “Δημόσια Υπηρεσία” και οι κρίσεις», ήταν το κεντρικό θέμα του Διεθνούς Συνεδρίου το οποίο διοργανώθηκε χθες στην Αθήνα, στο οποίο συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου στον οποίο διευθυντής είναι ο καθηγητής Σπύρος Φλογαΐτης, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Τις εργασίες άνοιξαν με χαιρετισμό τους ο Γ. Πατούλης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης. Πρόεδρος του Συνεδρίου ήταν ο Υπουργός Επικρατείας και Καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης. Τις εργασίες έκλεισε με ομιλία του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ ομιλίες πραγματοποιήσαν καθηγητές, αξιωματούχοι ανωτάτων δικαστηρίων και ευρωβουλευτές των χωρών μελών της Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα συνέδριο το οποίο επικεντρώνεται σε ζητήματα που αφορούν στη λύση και όχι στο πρόβλημα. Τόνισε ότι «η εμπειρία του κορωνοϊού καταδεικνύει ότι περισσότερο τώρα από ποτέ, ήρθε η ώρα για την εφαρμογή της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης».

Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την προστασία των ηλικιωμένων σε Μονάδες Φροντίδας, στη συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για τη δημιουργία ομάδας κρούσης, στην ανάπτυξη της πλατφόρμας (1110) στην οποία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται δωρεάν σε 24ωρη βάση, στη χρηματοδότηση αγοράς αναπνευστήρων και κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ για τα νοσοκομεία της Αττικής, στη λειτουργία Δέκα Κινητών Μονάδων που συνδράμουν στην διενέργεια των ελέγχων για τον κορωνοϊό, στο 1 εκατομμύριο γεύματα, για 40.000 πολίτες, στις Εθελοντικές Αιμοδοσίες στη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της Αττικής με στοχευμένες ενέργειες μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020 και στην ανάπτυξη του προγράμματος προληπτικής ιατρικής και ο προσυμπτωματικού ελέγχου.

Κλείνοντας επισήμανε ότι είναι πραγματική ανάγκη το κράτος να λειτουργεί ως “Δημόσια Υπηρεσία”. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα οποιαδήποτε κρίση.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ