Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Για “απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου με παλιομοδίτικα τερτίπια” κάνει λόγο το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου

Δημοσιεύθηκε

στις

“Πυρά” κατά της δημοτικής αρχής εξαπολύει και η παράταξη “Δίκτυο Πολιτών” Ηρακλείου Αττικής, με αφορμή την αναβολή του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση της παράταξης έρχεται να συμπληρώσει αυτές των Παπαδημητρίου, Κουτρούλη αλλά και της ΑΚΕΠ Συνεργασίας, που ασκούν έντονη κριτική στις τακτικές του Δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης “Δίκτυο Πολιτών”

“Η μία αστοχία διαδέχεται την άλλη από την πλευρά της παράταξης του Δημάρχου. Την περασμένη Πέμπτη συγκάλεσαν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με το πρόσχημα του ότι ξέχασαν να περάσουν τη μισθοδοσία των εργαζόμενων !! και ήθελαν με μια απλή τηλεφωνική περιφορά να γίνει το συμβούλιο κατεπειγόντως.

Δυστυχώς όμως εκτός από τη μισθοδοσία του προσωπικού υπήρχε ολόκληρη αναμόρφωση του προϋπολογισμού που σε πάρα πολλούς κωδικούς έκρυβε πολλές απευθείας αναθέσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο όλη η αντιπολίτευση αντέδρασε ζητώντας τακτικό συμβούλιο προκειμένου να συζητηθούν και να ακουστούν όλες οι απόψεις όπως αρμόζει σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που έχει να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Το συμβούλιο κάτω από αυτή την πίεση μεταφέρθηκε για χτες Τρίτη και πριν ακόμη ξεκινήσει διακόπηκε με το πρόσχημα της πρόωρης αποχώρησης του Δημάρχου που για μία υποχρέωσή του!!

Κύριε Δήμαρχε, ο αλληλοσεβασμός είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη Δημοκρατία. Λογικές μικροπαραταξιακές, που παραπέμπουν σε παλιομοδίτικα τερτίπια για να μην ακούγεται η φωνή της αντιπολίτευσης οξύνουν την αντιπαράθεση και δεν βοηθούν προς καμία κατεύθυνση.

Αντιθέτως δημιουργούν μέτωπα αντίδρασης ιδιαίτερα σε μία δύσκολη συγκυρία όπως αυτή που διανύουμε, με τεράστια μέτωπα ανοιχτά στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας της εργασίας, με ελλείψεις προσωπικού στα σχολεία, με ελλείψεις προσωπικού καθαριότητας, με αποδυναμωμένα τα δημόσια νοσοκομεία και με έναν κόσμο φοβισμένο, καταπονημένο που δέχεται τεράστιο χτύπημα στις εργασιακές του σχέσεις, με την ανεργία να καλπάζει, με ένα μέλλον αβέβαιο για τους νέους ανθρώπους, και ένα τρομερό φόβο για τους μεγαλύτερους.

Σήμερα πιο πολύ από ποτέ, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει χρέος να σταθεί με όλες της τις δυνάμεις στο πλευρό των συμπολιτών της και να προσφέρει ομπρέλα ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες.

Κύριε Δήμαρχε έχετε την ευθύνη της αποκλιμάκωσης της έντασης. Σας καλούμε να επαναφέρετε τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με σεβασμό στα μέλη και στις παρατάξεις.

Το Δίκτυο πολιτών Ηρακλείου Αττικής με αίσθημα ευθύνης συνεχίζει να δίνει τη μάχη απέναντι σε παγιωμένους μηχανισμούς χρόνων στον τόπο μας το Ηράκλειο Αττικής για μια σύγχρονη και Δημοκρατική Τοπική Αυτοδιοίκηση.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ