Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

«Αναβάθμιση των υποδομών Υγείας με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», της Ζωής Ράπτη*

Δημοσιεύθηκε

στις

Η λειτουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους κατάφερε και στηρίχθηκε -μεταξύ άλλων- και σε μεγάλες δωρεές, οι οποίες λειτούργησαν ως σημείο αναφοράς μέχρι και σήμερα. Το Ζάππειο, το Καλλιμάρμαρο, το Θωρηκτό Αβέρωφ, είναι ελάχιστα από τα μεγάλα έργα που άφησαν αιώνια παρακαταθήκη οι εθνικοί μας ευεργέτες.

Η προσφορά πολλών εξ αυτών, που αγάπησαν την χώρα μας όσο λίγοι, εντοπίζεται και στο νευραλγικό χώρο της Υγείας, με έργα ανεκτίμητης αξίας. Το Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», το «Αρεταίειο» Νοσοκομείο, ο «Ευαγγελισμός», το Νοσοκομείο «Παίδων», αλλά και πάρα πολλές ακόμη δωρεές, είναι ορισμένα από τα πολλά παραδείγματα ανιδιοτελούς προσφοράς ιδιωτών στο δημόσιο τομέα.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όντας ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο, τιμά και συνεχίζει την παρακαταθήκη αυτή, επιδεικνύοντας αδιάλειπτη κοινωφελή δράση τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Με το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για την Υγεία», το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στέκεται εκ νέου αρωγός στην προσπάθεια της Κυβέρνησής μας για την καθολική αναβάθμιση του υγειονομικού πεδίου στη χώρα μας. Είναι γεγονός, ότι στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεργασίας, που υπεγράφη με το Ελληνικό Δημόσιο τον Σεπτέμβριο του έτους 2017 (και που δυστυχώς, μέχρι σήμερα, λόγω κωλυσιεργίας της κυβέρνησης Σύριζα παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητο), το Ίδρυμα δήλωσε την πρόθεσή του να αναλάβει την κατασκευή τριών μεγάλων νοσοκομειακών έργων σε όλη τη χώρα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα δώσουν νέα πνοή και θα ενισχύσουν τις νοσοκομειακές δομές σε όλη τη χώρα.

Σε υλοποίηση του οράματος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η από 03.02.2020 Σύμβαση Δωρεάς, που αφορά μεταξύ άλλων και την κατασκευή ενός νέου και υπερσύγχρονου νοσοκομείου στην Κομοτηνή. Η σημασία του έργου αυτού για μια νευραλγική γεωγραφικά περιοχή, όπως είναι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, είναι ανεκτίμητη.

Πρόκειται για ένα πρότυπο Νοσοκομείο, συνολικού προϋπολογισμού 105 εκατομμυρίων ευρώ, διεθνών προδιαγραφών, με σύγχρονα μοντέλα διοίκησης και λειτουργίας και εκτεταμένη χρήση συστημάτων πληροφορικής. Υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία ψυχιατρικής νοσηλευτικής μονάδας ενηλίκων και μονάδας τεχνητού νεφρού, οι οποίες σήμερα δεν υφίστανται προκαλώντας ταλαιπωρία. Το νοσοκομείο θα διαθέτει ένα σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ιατρικές, νοσηλευτικές και διοικητικές, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα HIMSS, διασφαλίζοντας έτσι τη βέλτιστη και πιο οικονομική παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Φιλοδοξεί δε, να αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας και για άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων δράσεων του Υπουργείου, όπως η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, η μείωση των τιμών των φαρμάκων, η οργανωτική αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ, η απλοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης των γιατρών του ΕΣΥ και πολλές ακόμα, που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2020, ξεκινά το δύσκολο έργο αναβάθμισης των νοσοκομειακών υποδομών της χώρας, με σύμμαχο τον ιδιωτικό τομέα. Η Κυβέρνησή μας τιμά και υποδέχεται με θέρμη, κάθε σχετική πρωτοβουλία, που θα ενισχύσει συνολικά τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρα μας και θα κάνει την Ελλάδα μας καλύτερη για τους πολίτες της. Εμείς αυτή την Ελλάδα θέλουμε και γι’ αυτή την Ελλάδα αγωνιζόμαστε.

 

* Η Ζωή Ράπτη είναι Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και Αν. Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ