Ελάτε στην παρέα μας

Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Το στίγμα της νέας διοίκησης Κερατσινίου

Δημοσιεύθηκε

στις


Ιδιαίτερη συμβολική αξία είχε η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Κερτσινίου -Δραπετστώνας που έγινε στην περιοχή των πρώην Λιπασμάτων, με παρουσία πλήθους κόσμου, των σεβασμιότατων των ιερών μητροπόλεων Νικαίας και Πειραιώς, ιερέων από τις ενορίες του Δήμου, βουλευτών, περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων κομμάτων, συλλόγων και φορέων της πόλης.
Ο νέος Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, κ. Χρήστος Βρεττάκος, επεσήμανε στην ομιλία του ότι η πρώτη απόφαση που πήρε η νέα Δημοτική Αρχή είναι να τελεστεί η ορκωμοσία στον χώρο των Λιπασμάτων γιατί «θέλαμε αυτή η τελετή να είναι μία νέα αρχή. Θέλαμε μέσα από αυτή την τελετή να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και στα αφεντικά της: Η πόλη μας ξεκινάει από εδώ. Αυτός ο χώρος ανήκει στους Κερατσινιώτες και στους Δραπετσωνίτες. Για αυτό το χώρο έχουν πληρώσει δεκαετίες πριν οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα, στο τσιμεντάδικο στο γυψάδικο με τον ιδρώτα τους και το αίμα τους, έχουν πληρώσει οι κάτοικοι της πόλης, η οποία αποτέλεσε για δεκαετίες τον υποδοχέα όλων των ρυπογόνων βιομηχανιών του λεκανοπεδίου, με την υγεία τους ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή».
Ο νέος Δήμαρχος συνέχισε την ομιλία του τονίζοντας ότι «πολλοί γάιδαροι  μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα», αλλά η νέα Δημοτική Αρχή ούτε θα δεχθεί ούτε θα ανεχθεί δήθεν αναπτυξιακά σχέδια για ναυτιλιακά κέντρα, μεγάλα ξενοδοχεία, Φόρμουλα 1 ή νέες χαβούζες. Έκλεισε δε το λόγο του δηλώνοντας ότι «η νέα Δημοτική Αρχή μαζί με το λαό της πόλης και τις δυνάμεις της αριστεράς που πήραν την ευθύνη στην πρώτη Περιφέρεια της χώρας, έχουν τη δική τους πρόταση και θα την επιβάλλουν: ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, θέσεις εργασίας με αξιοπρέπεια και σεβασμό στο περιβάλλον».

Παρουσίες

Στην ορκωμοσία παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ Σεραφείμ και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ Αλέξιος, οι βουλευτές Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και κα. Τζένη Βαμβακά, η βουλευτής Β’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ κα Μαρία Γιαννακάκη, ο βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο Αντιπεριφεριάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο πρώην Αντιπεριφειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου και πολλοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ