Στην Περιφέρεια Αττικής ο Σ. Πέτσας – Όσα συζήτησε με τον Γ. Πατούλη

0

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον νέο Αν. Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Σ. Πέτσα.

Στη συνάντηση μετείχε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.
Ο κ. Πατούλης υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας τον κ. Πέτσα και του ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική θητεία, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια Αττικής έχει τη βούληση να συνεχίσει να είναι δημιουργικός συνοδοιπόρος με την κεντρική διοίκηση προς όφελος των πολιτών. «Έχουμε κοινό στόχο και όραμα να έχουμε μία καλύτερη χώρα, μία καλύτερη Αττική με βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης των πολιτών», τόνισε και πρόσθεσε: «Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις που θα πάνε την Αυτοδιοίκηση και τη χώρα μπροστά. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα και έχουμε την ιστορική ευθύνη να συνεργαστούμε γόνιμα προς την κοινή κατεύθυνση που είναι η αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Δίνουμε μάχη με την πανδημία, ωστόσο παράλληλα τώρα είναι η ευκαιρία για δημιουργικές επανεκκινήσεις σε κρίσιμα ζητήματα.”
Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας τόνισε πως κεντρικό Κράτος και Αυτοδιοίκηση «είμαστε μία γροθιά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών» και υπογράμμισε πως το στοίχημα είναι να βελτιώνονται καθημερινά ζητήματα πρακτικά, προκειμένου οι υπηρεσίες που παρέχονται στον πολίτη να είναι λειτουργικότερες και αποτελεσματικότερες.
Ιδιαίτερα θέλησε να ενημερωθεί για το επίπεδο ετοιμότητας και τις προληπτικές ενέργειες της Περιφέρειας με αφορμή την επικείμενη κακοκαιρία, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα είναι η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών.
Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Πατούλης και αφού υπογράμμισε πως για τη διοίκηση της Περιφέρειας η αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής είναι προτεραιότητα, τόνισε πως το επίπεδο ετοιμότητας της Περιφέρειας είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο.
Γ. Πατούλης: “Προτεραιότητά μας έργα που σχετίζονται με την προστασία της ζωής των πολιτών”
Κατά τη συζήτηση τέθηκαν από τον Περιφερειάρχη και ζητήματα θεσμικής φύσεως που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και σχετίζονται με την κινητικότητα, την υποστελέχωση προσωπικού, αλλά και την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος καταβολής οδοιπορικών σε υπαλλήλους της Περιφέρειας που υπηρετούν ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Παράλληλα ο κ. Πατούλης διέτρεξε τα πιο σημαντικά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια – αναλυτική παρουσίαση θα γίνει σε νέα τεχνική συνάντηση με τον Αν. Υπουργό -, εστιάζοντας στα έργα που σχετίζονται με την πολιτική προστασία, ασφαλτοστρώσεις, αλλά και άλλες παρεμβάσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
υπηρεσίες μας για να μην έχουμε προβλήματα στην Αττική μας. Θέλω να ευχηθώ για άλλη μία φορά καλή δύναμη στον νέο Υπουργό».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.