Δρομολογείται η συνεργασία της Περιφέρειας με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης Ελλάδας

0

Η προετοιμασία υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον επικεφαλής του Οργανισμού και Περιφερειακό Συντονιστή Έκτακτης Βοήθειας Gianluca Rocco.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Σύμβουλος Στρατηγικής Δ. Ραζής, συμφωνήθηκε να προετοιμαστούν οι διαδικασίες για την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Στις προτεραιότητες της συνεργασίας είναι η εξασφάλιση πόρων για την κάλυψη αναγκών σε κτιριακές υποδομές.

Στόχος του Συμφώνου Συνεργασίας θα είναι η υλοποίηση προγραμμάτων και η εξασφάλιση υποδομών που στοχεύουν στην υποστήριξη των ασυνόδευτων ανηλίκων που διαμένουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισήμανε: «Είμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Τα παιδιά του κόσμου είναι και δικά μας παιδιά. Με πράξεις και όχι με λόγια θα συμβάλουμε στην υλοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων που αφορούν στη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων παιδιών που διαμένουν στη χώρα μας. Υποχρέωση κάθε σύγχρονης κοινωνίας είναι να βρει λύσεις προκειμένου κανένας συνάνθρωπός μας να μην βρίσκεται στο περιθώριο. Η αλληλεγγύη μας οφείλουμε να είναι έμπρακτη και ουσιαστική».

Από την πλευρά του ο κ. Gianluca Rocco επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν όταν μιλάμε για βοήθεια σε ασυνόδευτους ανηλίκους στην Ελλάδα και χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη το γεγονός ότι στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει έμπρακτα και η Περιφέρεια Αττικής.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.