Οι πολίτες πρασινίζουν ξανά την Πεντέλη (photos)

0


Με τη σημαντική ανταπόκριση και συμμετοχή δεκάδων εθελοντών και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) πραγματοποιήθηκε το 5ο εθελοντικό πότισμα στις περιοχές του Πεντελικού όρους που δεντροφυτεύτηκαν κατά τη χειμερινή και εαρινή περίοδο του 2015.

Μαζί και πολυάριθμοι πολίτες, εθελοντές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, οι οποίοι μαζί με τους ανθρώπους του Σ.Π.Α.Π., και τη στήριξη του ΣΚΑΙ, βρέθηκαν στο σημείο του ποτίσματος, προκειμένου να διατηρήσουν στη ζωή τα χιλιάδες δεντράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες.
Στην προσπάθεια χρησιμοποιήθηκαν όλα τα οχήματα του Συνδέσμου, καθώς και οχήματα από τους Δήμους Αμαρουσίου, Πεντέλης, Παλλήνης, Βριλησσίων, Κηφισιάς και Ραφήνας – Πικερμίου.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:
«Με την πολύτιμη στήριξη του ΣΚΑΪ και τη συμμετοχή των εθελοντών και των εργαζομένων του ΣΠΑΠ και παρά τη ζέστη και το δυνατό άνεμο, συνεχίζουμε τα καλοκαιρινά μας ποτίσματα, ώστε να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε το χειμώνα και την άνοιξη με τις αναδασώσεις και τις επιμέρους δενδροφυτεύσεις.  Κανείς από εμάς δε θέλει η προσπάθεια του χειμώνα να πάει χαμένη.  Για το λόγο αυτό σήμερα ήρθαμε και πάλι εδώ για να ποτίσουμε ακόμη μία φορά τα δεντράκια μας που τόσο το έχουν ανάγκη μετά το ζεστό καλοκαίρι.  Πρόκειται για το δεύτερο, αλλά εξίσου σημαντικό στάδιο της προσπάθειας που συστηματικά καταβάλουμε κάθε χρόνο για να ξανακάνουμε πράσινο το Πεντελικό και το οποίο θα καταφέρουμε παρά το ότι η προσπάθεια αυτή είναι δύσκολη και επίμονη.  Εμείς όμως είμαστε αισιόδοξοι.  Και αυτή μας η αισιοδοξία πηγάζει από την ανταπόκριση όλο και περσσότερων συμπολιτών μας στις δράσεις μας. Σημαντική και η παρουσία της νέας γενιάς που αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερο την προσπάθειά μας.  Σε αυτά τα νέα παιδιά οφείλουμε να διδάξουμε την ευαισθησία και την αγάπη για το περιβάλλον και το βουνό.
Ο ΣΠΑΠ θα συνεχίσει την προσπάθειά του για να πρασινίσει και πάλι την Πεντέλη. Το φθινόπωρο και το χειμώνα φυτεύουμε και αναδασώνουμε και τα καλοκαίρια είμαστε στην πρώτη γραμμή ετοιμότητας για την αποφυγή πυρκαγιών, είμαστε παρόντες σε κάθε συμβάν και παράλληλα ποτίζουμε τα μικρά δενδρύλλια που έχουμε φυτέψει τον περασμένο χειμώνα.  Αυτό είναι το πλάνο μας και για φέτος, έτσι ενεργούμε και έτσι θα συνεχίσουμε.
Παράλληλα με τη σημερινή δράση και λόγω των αυξημένων ανέμων και άρα της αυξημένης επικινδυνότητας για πυρκαγιά, όλα τα Πυροφυλάκια του ΣΠΑΠ είναι επανδρωμένα με πυροφύλακες και οχήματα, οι οποίοι σε 24ωρη βάση επιτηρούν το Πεντελικό. Η ενίσχυση της επιφυλακής μας στο Πεντελικό είναι πολύ σημαντική.  Για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε και θα ολοκληρώσουμε την εγκατάσταση σειράς νέων Πυροφυλακίων σε καίρια σημεία του βουνού, ώστε να προλαμβάνουμε κάθε ενδεχόμενο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι στήριξαν με τη συμμετοχή τους και αυτό το πότισμα στις πλαγιές του Πεντελικού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές, στο Δασαρχείο Πεντέλης, στις εταιρίες και στους συλλόγους που στηρίζουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια, τους εργαζόμενους του Σ.Π.Α.Π και των δήμων και κυρίως στον ΣΚΑΪ που κάνει συνεχώς το καλύτερο δυνατόν για την υποστήριξη του περιβάλλοντος».

Παρουσίες
Στη δράση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, ο Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σπατών Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης (μέλος ΔΣ ΣΠΑΠ), η Δημοτική Σύμβουλος Βριλησσίων Κατερίνα Χρυσοπούλου και ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.
Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, συμμετείχαν στο πότισμα: Τα Εθελοντικά Κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, Βριλησσίων, Ραφήνας-Πικερμίου και Αγίου Στεφάνου.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.