Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Power Pass: Έρχεται η έκτακτη πληρωμή

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύντομα θα δουν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι τα χρήματα για την έξτρα πληρωμή του power pass.

Η έκτακτη πληρωμή για το Power Pass, έχει αναγγελθεί εδώ και μήνες, λόγω πλεονάσματος από το ποσό που είχε δεσμευτεί για το επίδομα και δεν δόθηκε, αναμένεται να μπει σύντομα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Παράλληλα άλλος ένας λόγος για την έκτακτη πληρωμή είναι πως κάποιοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τον Ιούνιο. Η επιδότηση που μοιράστηκε τον Ιούνιο αφορούσε τους λογαριασμούς ρεύματος από Δεκέμβριο 2021 έως τον Μάιο του 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας την Πέμπτη για την ημερομηνία καταβολής των ποσών, ανέφερε πως τα έξτρα χρήματα για τους λογαριασμούς ρεύματος του Ιουνίου θα δοθούν τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως «υπάρχουν λίγες εκκρεμότητες για τις αιτήσεις έως το τέλος του Μαΐου και για τον Ιούνιο. Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ».

Fuel Pass 2: Τι καθυστερεί την πληρωμή

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αλλά και στο κινητό τους βλέπουν εδώ και δύο ημέρες την επιδότηση από το Fuel Pass 2, ωστόσο, τα προβλήματα με τις πληρωμές συνεχίζονται.

Μία από τις αιτίες που αναβάλει την πληρωμή του Fuel Pass 2 στην τράπεζα, είναι η λάθος συμπληρωση του iBan από τον δικαιούχο στη σχετική πλατφόρμα που έχει ανοίξει στο vouchers.gov.gr. Ενώ, αναφορικά με την ψηφιακή κάρτα, πολλοί είναι και εκείνοι που δεν γνωρίζουν αν διαθέτουν την τεχνολογία NFC που είναι απαραίτητη για την εξαργύρωση του επιδόματος. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως η αλλαγή της πληρωμής (από ψηφιακή κάρτα σε τράπεζικό λογαριασμό) δεν μπορεί να γίνει, παρά μόνο διόρθωση, π.χ. του IBAN.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ