Κυριακή, 15 Μαρτίου, 2026
14.5 C
Athens
Κυριακή, 15 Μαρτίου, 2026

    Με δανεικά θα πληρωθούν οι συντάξεις του Απριλίου

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Παραμένουν τα προβλήματα ρευστότητας στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης παρά τη βελτίωση της εικόνας των εσόδων τον Φεβρουάριο. Έτσι, για την πληρωμή των συντάξεων του Απριλίου,

    το ΙΚΑ θα πάρει ένα ολιγοήμερο δάνειο 100 εκατ. ευρώ από το ΤΑΠ ΔΕΗ.
    Με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, έκανε δεκτή την σχετική εισήγηση του Δ.Σ. του Ιδρύματος για τη χορήγηση του εν λόγω δανείου.
    Στην απόφαση, τονίζεται ότι το δάνειο, αν και ολιγοήμερο, θα επιβαρυνθεί με επιτόκιο που αντιστοιχεί με το λογαριασμό (Κοινό Κεφάλαιο), που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και στον οποίο καταλήγουν τα αποθεματικά όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων, είτε κύριας, είτε επικουρικής ασφάλισης.
    Ήδη για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων η «λύση» που βρέθηκε είναι να καταβάλλεται το μέρισμα στους 284.000 δικαιούχους του ανά τρίμηνο, ενώ με την ρευστότητα περιουσίας πορεύεται μέχρι και την ψήφιση του ασφαλιστικού το ενιαίο υπερ-επικουρικό ΕΤΕΑ.
    Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

    Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ