Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

«Ξέρω τι ζητάω»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σεμινάριο Εκπαίδευσης καθηγητών απο το Κέντρο ΠΡΟΝΟΗ

Το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ»,  στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για 9η συνεχή χρονιά, διοργανώνει σε συνεργασία με το γραφείο Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Παιδείας το ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πρόγραμμα αγωγής υγείας με τίτλο: «Ξέρω τι Ζητάω».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα με  εξαιρετικά αποτελέσματα στην πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στους εφήβους το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και έχει εφαρμοστεί ήδη με επιτυχία  σε 9 ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, το  Βέλγιο, η Ισπανία, η  Σουηδία, η Αυστρία, η Γερμανία κ.α.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα , το Κέντρο είχε την τιμή να συμμετέχει στην  1η ομάδα εκπαίδευσης  εκπαιδευτών για την διάχυση του προγράμματος στον ελληνικό χώρο.
Το πρόγραμμα  απευθύνεται σε έφηβους μαθητές 12-14 ετών. Περιλαμβάνει 12 ενότητες, που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα, αποτελεσματικά και ολοκληρωμένα από τους καθηγητές.
Στόχος  του Προγράμματος : είναι να μειώσει την έναρξη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από τους εφήβους και να καθυστερήσει τη μετάβαση από την πειραματική στη συστηματική χρήση ουσιών. Η ημερομηνία λήξης υποβολής συμμετοχών είναι στις 15 Νοεμβρίου. 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ