Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Σύλλογος Π.Ε. Γ. Σεφέρης: Στηρίζει τους εργαζόμενους του Παίδων Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ψήφισμα στήριξης στους διωκόμενους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης εξέδωσε ο Σύλλογος Π.Ε. Γ. Σεφέρης.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

“Το Υπουργείο Υγείας, εν μέσω πανδημίας και κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής και άρα υποβάθμισης της συνολικής λειτουργίας του νοσοκομείου και τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο.

Η απόφασή του κοινοποιήθηκε αποκλειστικά στις διοικήσεις των παιδιατρικών Νοσοκομείων χωρίς καμία ενημέρωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, όταν το ΓΝ Παίδων Πεντέλης εξυπηρετεί μεγάλο όγκο ασθενών του νομού Αττικής και των όμορων νομών, αφού είναι ένα από τα τρία αποκλειστικά παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής και από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα έχει εξετάσει πάνω από 11.000 παιδιά, από τα οποία 750 Covid θετικά, και έχει νοσηλεύσει μόνο στην Παιδιατρική Κλινική πάνω από 1300.

Η κατρακύλα όμως της κυβέρνησης δεν έχει πάτο. Ο υπουργός υγείας κατέθεσε και αγωγή για να κηρύξει την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης ενάντια στο κλείσιμο της εφημερίας, παράνομη και καταχρηστική.

Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και του υπουργείου ότι η αγωγή κατατέθηκε για την προστασίας της δημόσιας υγείας, τη στιγμή που παίζουν στα ζάρια την υγεία και τη ζωή μας καθημερινά, που δε διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών αναστέλλοντας την 24ωρη εφημερία ενός νοσοκομείου για παιδιά.

Το Δ.Σ. καταγγέλλει τη νέα επίδειξη πυγμής της Κυβέρνησης ως μία ακόμη πράξη αυταρχισμού και τρομοκράτησης σε όποιον μπαίνει εμπόδιο στην αντιλαϊκή της πολιτική. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου και απαιτούμε από το υπουργείο υγείας να πάρει πίσω την απόφασή του.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ