Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Μια Λαμπρή Νύχτα στο Μαρούσι (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις


Χιλιάδες καταναλωτές και επισκέπτες απ’ όλη την Αττική κατέκλυσαν τους πεζόδρομους του εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου συμμετέχοντας στη δεύτερη Λευκή Νύχτα που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, σε μια προσπάθεια τόνωσης της τοπικής αγοράς αλλά και ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της πόλης μέσα από μία ατμόσφαιρα γιορτής όπου φορείς, σύλλογοι της πόλης, αγαπημένοι καλλιτέχνες και μουσικοί προσέφεραν καλλιτεχνική νότα στη βραδιά.
Σε ατμόσφαιρα αδιαχώρητου περισσότερα από 500 εμπορικά καταστήματα υποδέχθηκαν τους καταναλωτές από τις 7 το απόγευμα μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα με ασυναγώνιστες προσφορές, κεράσματα και γιορτινή διάθεση. Εκτός από τους καταστηματάρχες αλμυρά και γλυκά κεράσματα προσέφεραν δωρεάν στον κόσμο και οι εταιρίες χορηγοί της βραδιάς. Τη σκυτάλη μετά τα μεσάνυχτα πήραν τα καταστήματα αναψυχής που πλημμύρισαν από κόσμο που διασκέδασε μέχρι πρωίας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους όπως και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γ. Νικολαράκο, περιηγήθηκε στους πεζόδρομους του κέντρου, επισκέφτηκε καταστήματα, συνομίλησε με εμπόρους και πολίτες, παραβρέθηκε στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στις πλατείες της πόλης.
Το κέντρο του Αμαρουσίου φιλοξένησαν δεκάδες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους που έλαβαν χώρα σε κάθε γειτονιά της πόλης με σημείο αναφοράς τις τέσσερις πλατείες: ΗΣΑΠ, Ηρώων, Αγίας Λαύρας και Κασταλίας. Τα μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα περιελάμβαναν: συναυλία με τον Πάνο Καλίδη, λαϊκό γλέντι με τους Χάρη Βαρθακούρη και Γρηγόρη Μπιθικώτση, τη Χρύσα και το συγκρότημα τους, κρητικό γλέντι από την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς», συναυλία της Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου υπό την διεύθυνση της Φωτεινής Κοσκόρου, μοντέρνοι και παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού υπό τη διεύθυνση του Γ. Φραγκάκη, κρητικοί χοροί από μεικτό χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου, του Συνδέσμου Κρητών Νέου Ηρακλείου και του Συλλόγου Κρητών Πετρούπολης, καντάδα με κρητική μουσική στους δρόμους του Εμπορικού Ιστορικού Κέντρου με τη συμμετοχή των εξής: Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς», Ένωση Κρητών Χαλανδρίου «Ο Ψηλορείτης», Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω (ΙΠΟΑ), Πολιτιστική Ένωση «Κρήσσες», Σύλλογος Ανωγειανών Αθηνών «Το Ιδαίον Άντρον», Σύλλογος Κρητών Βύρωνα, Σύλλογος Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης», Σύλλογος Κρητών και Φίλων Ν. Πεντέλης «Η Αρετούσα», Σύλλογος Κρητών Λυκόβρυσης Πεύκης «Ο Τάλος», Σύνδεσμος Κρητών Ν. Ηρακλείου Αττικής «Η Μεγαλόνησος», μουσικά events με συμμετέχοντες τη Σχολή Acroyoga Play n Fly της Νάνσυ Καπώνη, και τα συγκροτήματα Jitterbugs, Soul of Steel, CLICK, αλλά και δρώμενα όπως Bubble show, street Game juggling, Ξυλοπόδαροι, Fire Show.

Γιώργος Πατούλης: Στηρίζουμε την ανάπτυξη και τη δημιουργία
Με την ευκαιρία της διοργάνωσης της δεύτερης Λευκής Νύχτας στον Δήμο Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κόντρα στην οικονομική κρίση, στο Μαρούσι σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας, στηρίζουμε την ανάπτυξη και τη δημιουργία. Για δεύτερη φορά, αξιοποιώντας την πολύ καλή εμπειρία της πρώτης Λευκής Νύχτας, προσφέραμε κίνητρα για να αυξήσουμε την εμπορικότητα της πόλης αλλά και ευκαιρίες στους πολίτες να μοιραστούν γεύσεις, μουσικές, έθιμα, να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν το Μαρούσι από μία άλλη οπτική. Διοργανώσαμε τη Λευκή Νύχτα στην πόλη μας όπου χιλιάδες πολίτες απόλαυσαν το βραδινό Μαρούσι, επωφελήθηκαν των προσφορών και των εξαιρετικών εκπτώσεων των καταστημάτων μας και μοιράστηκαν τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Μέσα από τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας που στόχος μας είναι να γίνει θεσμός για την πόλη μας είναι όλοι μαζί να μοιραστούμε την ελπίδα, τη χαρά της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους όσοι εργάστηκαν για την εξαιρετική αυτή διοργάνωση, τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, τους καλλιτέχνες, τους φορείς και συλλόγους της πόλης και φυσικά τους χορηγούς μας χάρη στους οποίους η διοργάνωση κατέστη εφικτή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ