Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Η Σαλαμίνα τίμησε την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη Σαλαμίνα πραγματοποιήθηκαν στις 19/09 και στις 20/09 δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεών της για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο «Σμύρνη, κόρη ερασμία, μητρώα πόλη σ’ Ελληνίδα γη» στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν Αγ. Μηνά Σαλαμίνας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν κοινοβουλευτικοί και δημοτικοί εκπρόσωποι, κληρικοί, εκπρόσωποι τοπικών φορέων καθώς και πλήθος κόσμου που έσπευσαν να θαυμάσουν τα εμπνευσμένα έργα των καλλιτεχνών. Χαιρετισμό πραγματοποίησαν η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κα. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ο Βουλευτής ΝΔ Β Πειραιά, κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β Πειραιά, κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης. Ακολούθησε ομιλία από τον κ.Μάνο Στεφανίδη, Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης ΕΚΠΑ και κριτικό τέχνης με τίτλο «Σμύρνη, από το Δράμα στην Ανάσταση» καθώς και απόδοση τιμητικών επαίνων συμμετοχής στους καλλιτέχνες. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 έως τις 30 Σεπτεμβρίου με ωράριο λειτουργίας 10:30-13:00 και 18:00-20:30.

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα η συναυλία με τίτλο «Μικρά Ασία, Ψυχή μου» με τον Κώστα Μακεδόνα, τον Σπύρο Βάινα και την Μαριάννα Παπαμακαριου στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα «Σαλαμίνια 2022» υπό τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαλαμίνας. Η εξαιρετική ερμηνεία των καλλιτεχνών σε αυτό το εμπνευσμένο ορατόριο μας ταξίδεψε στα αρώματα της Μικράς Ασίας αλλά και στο χρονικό της Καταστροφής.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ