Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού γιορτάζει την επέτειο της 25ης Μαρτίου και πραγματοποιεί τις εξής εκδηλώσεις:
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
18:00 – Επετειακή Εκδήλωση του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας & Προσχολικής Αγωγής, τμήμα ΚΑΠΗ, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου (Αγαμέμνονος 4, Χολαργός).
ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
10:30 – Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων Χολαργού από τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού.
10:30 – Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων Παπάγου από τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου.
11:30 – Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων Χολαργού από τους μαθητές των Σχολείων της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού.
11:30 – Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων Παπάγου από τους μαθητές των Σχολείων της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου.
17:00 – Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παπάγου «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
07:00 – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παπάγου «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».
10:30 – Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, παρουσία της Δημοτικής Αρχής. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, κα Μαρία Δημακοπούλου.
10:30 – Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου, παρουσία εκπροσώπου του Δημάρχου και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του Λυκείου Παπάγου, κ. Λάμπρο Γιώργα.
11:15 – Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού.
11:45 – Παρελάσεις των μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, του Λυκείου Ελληνίδων, των Προσκόπων και των Οδηγών, στην οδό Εθνικής Αμύνης για τη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου και στην οδό 25ης Μαρτίου & Περικλέους για τη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού.
Μετά το πέρας των παρελάσεων θα ακολουθήσουν χορευτικά δρώμενα από:
– Το χορευτικό Τμήμα της ενορίας Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, μπροστά από το Ηρώο Πεσόντων Χολαργού.
– Το τοπικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων, στην πλατεία Ελευθερίας της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου.
Μήνυμα Δημάρχου
Αγαπητές και Αγαπητοί Συμπολίτες,
Ας θυμηθούμε και πάλι την Επέτειο της Εθνικής μας Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821.
Σε κάθε σπίτι, σε κάθε μπαλκόνι πρέπει να κυματίζει η Γαλανόλευκη.
Ο Σημαιοστολισμός αποτελεί ελάχιστη οφειλόμενη εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης
σε όλους εκείνους που με τους αγώνες και τις θυσίες τους υπηρέτησαν το Έθνος μας στη δύσκολη ιστορική του πορεία.
Ας δείξουμε ότι θυμόμαστε το χρέος μας.
Φιλικά,
Ο Δήμαρχος
Ηλίας Αποστολόπουλος