Connect with us

Κεντρικό Θέμα

Ξεκίνημα με προβλήματα για τα ολοήμερα σχολεία

Published

on

Μεγάλη αναστάτωση σε χιλιάδες οικογένειες αλλά και αντιδράσεις έχουν φέρει τα κενά που υπάρχουν σε θέσεις εκπαιδευτικών αλλά και οι επιχειρούμενες αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας στο θεσμό του ολοήμερου σχολείου. Ειδικότερα  εγκύκλιος του Περιφερειακού Διευθυντή καλεί τους διευθυντές των σχολείων “να στελεχώσουν με το σύνολο του υπάρχοντος προσωπικού των εκπαιδευτικών ΠΕ70 τις τάξεις του Πρωινού Προγράμματος, υπολογίζοντας ότι χρειάζονται μόνο έναν ΠΕ70 για το Ολοήμερο πρόγραμμα των σχολείων που δεν έχουν Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και κανένα ΠΕ70 για το Ολοήμερο πρόγραμμα των ΕΑΕΠ”.

Αυτό σημαίνει, όπως καταγγέλουν εκπαιδευτικοί φορείς, πως δίνεται προτεραιότητα στα πρωϊνά τμήματα ενώ τα ολοήμερα σχολεία απαξιώνονται και ειδικά εκείνα των ΕΑΕΠ καταργούνται καθώς πρέπει να λειτουργήσουν με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που έχουν καθυστερήσει να έρθουν στα σχολεία. Και μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να διαβεβαιώνει πως κανένα ολόημερο δεν θα κλείσει και τα κενά θα καλυφθούν άμεσα με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων αλλά ήδη τις προηγούμενες ημέρες τα ολοήμερα τμήματα είτε δεν λειτουργούσαν καθόλου είτε υπολειτουργούσαν στα σχολεία των βορείων προαστίων.

Διαβάστε στον Χτύπο που κυκλοφορεί
στα περίπτερα των βορείων προαστίων

• Πως προσπαθούν οι Διευθυντές να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ποια παιδιά γίνονται δεκτά σε όσα σχολεία έχουν ολοήμερα τμήματα.
• Στους δρόμους βγαίνουν οι γονείς. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμβνολικές καταλήψεις κτιρίων. Τι ζητάνε από το Υπουργείο Παιδείας.
• Ποια είναι η θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ