Connect with us

Κεντρικό Θέμα

Το πρόγραμμα των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου

Published

on

Στο ρυθμό του εορτασμού της μεγάλης εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου βρίσκονται αυτές τις ημέρες δήμοι και φορείς των βορείων προαστίων με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται τη Δευτέρα με τις μεγάλες παρελάσεις που θα γίνουν σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής μας. 

Λυκόβρυση-Πεύκη
Στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης θα τελεστούν ξεχωριστές τελετές στις δύο κοινότητες. Στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης η δοξολογία θα γίνει στις 9.30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Αικατερίνη Μαραγιάννη, Εκπαιδευτικό 2ου Δημ/κού Σχολείου Λυκόβρυσης
Στις 09:50 θα γίνει η Κατάθεση  στεφάνων από σχολεία & φορείς της δημοτικής κοινότητας κοινότητας Δ.K.Λ.
Στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης η δοξολογία θα γίνει στις 10:45 Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα για να ακολουθήσει στις 11:00 η τελετή στον χώρο του Ηρώου, του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα που θα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, τον πανηγυρικό  της ημέρας από τη κα Σωτηρία Τρίτα, Εκπαιδευτικό  του 1ου Δημ/κου Σχολείου Πεύκης και κατάθεση στεφάνων από σχολεία & φορείς της δημοτική κοινότητας
Στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση όλων των Σχολείων του Δήμου στη Λ. Ειρήνης ενώ στις 13:00 θα παρουσιαστεί πρόγραμμα παραδοσιακών  χορών από το Δήμο και το Σύλλογο Κρητών «ΤΑΛΩΣ»

Ηράκλειο
Η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων πλατεία Αγ. Λουκά επρόκειτο να τελεστεί στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου. Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στις 10.00 θα τελεστεί η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί παρέλαση Μαθητών, Εθνικοτοπικών Συλλόγων, Σωματείων, Οργανώσεων, Κ.Α.Π.Η., του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, Μαθητών Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων στη Λεωφόρο Ηρακλείου, από την οδό Ζεφύρου μέχρι την οδό Χρυσανθέμων (η παρέλαση των νηπιαγωγείων θα καταλήγει στην οδό Χελμού)

Νέα Ιωνία
Τη Δευτέρα στις 10.15 π.μ. θα τελεσθεί Δοξολογία από το Δήμο Ν. Ιωνίας στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ.κ. Κωνσταντίνου. Αμέσως μετά τη Δοξολογία θα γίνει μετάβαση στο  Άγαλμα της Μητέρας, όπου θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών από τη Δημοτική Αρχή και τους εκπροσώπους φορέων. Το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων αρχίζει με την αποχώρηση των σημαιοφόρων και παραστατών προς το χώρο συγκεντρώσεως των Σχολείων (28ης Οκτωβρίου και πάροδοι) και των επισήμων προς την εξέδρα, η οποία θα βρίσκεται στην πλατεία Σημηριώτη.
Αμέσως  μετά, τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης. Στη συνέχεια θα αρχίσει η παρέλαση περίπου στις 11.45 π.μ. Τα τμήματα που θα παρελάσουν θα ξεκινήσουν από την διασταύρωση της Λ. Ηρακλείου με την 28η Οκτωβρίου (με κατεύθυνση προς Αθήνα) θα περάσουν μπροστά από το χώρο των επισήμων, θα συνεχίσουν μέχρι την οδό Ευαγγελικής Σχολής.

Βριλήσσια
Στις 10.00 π.μ. θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Χρήστο Κάππα.  Στις 10.45 π.μ. θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων της πλατείας Ηρώων ενώ η παρέλαση στην οδό Αναλήψεων είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11.30 π.μ.

Μελίσσια-Πεντέλη
Στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων για τις 10:30 π.μ. έχει προγραμματιστεί η   τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό ΑΓ. Γεωργίου.Θα ακολουθήσει  επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων, πανηγυρικός της ημέρας από το Δήμαρχο κο Στεργίου – Καψάλη Δημήτριο, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση σχολείων, συλλόγων και σωματείων
Μετά το πέρας της Παρέλασης θα ακολουθήσει δεξίωση προς τους επίσημους καλεσμένους και τους πολίτες από το Δήμαρχο στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων με τη συμμετοχή της χορωδίας του Δήμου Πεντέλης (Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων).
Στην Πεντέλη στις 10:00 θα γίνει η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ παρουσία των τοπικών αρχών και στις 10:30 η Παρέλαση. Στις 11:00  O Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης κος Κουντουλάκος Ελευθέριος θα απευθύνει χαιρετισμό του Δημάρχου Πεντέλης κου Στεργίου – Καψάλη Δημήτριου. Στις 11:00 θα γίνει η κατάθεση στεφάνωνων ενώ στις 11:50 θα παρατεθεί δεξίωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Καταστήματος.
Τέλος στη Νέα Πεντέλη στις 10:00 θα γίνει η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και στις 10:30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων. Εκεί ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης, κ. Θεόδωρος Αποστολόπουλος θα απευθύνει χαιρετισμό του Δημάρχου Πεντέλης. Στις 11.00 θα γίνει η Κατάθεση στεφάνων και θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών της πόλης. Στις 13:00 θα παρατεθεί δεξίωση έμπροσθεν του Πνευματικού Κέντρου Νέας Πεντέλης. Παραδοσιακοί χοροί από το ίδρυμα Π. Ζήση.

Κηφισιά
Η επίσημη δοξολογία θα γίνει το πρωί της Δευτέρας στις 11.00 στον ναό Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλου. Στις 11.30 θα γίνει η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων (Κηφισίας και Ζηρίνη). Στις 12 το μεσημέρι επίλεκτο τμήμα παραδοσιακών χορών του Νομικού Προσώπου “Δημήτριος Βικέλας” θα χορέψει ελληνικούς χορούς στην πλατεία Πλατάνου της Κηφισιάς, εν συνεχεία ο Δήμαρχος, κ. Νίκος Χιωτάκης θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό και οι εορτασμοί θα κλείσουν με τη μεγάλη παρέλαση εκπροσώπων της Εθνικής Αντίστασης, μαθητών και τοπικών φορέων επί της Λεωφόρου Κηφισίας στην πλατεία Πλατάνου  μπροστά στους επισήμους.

Μεταμόρφωση
Στις 10:30΄π.μ. θα τελεστεί η Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος παρουσία όλων των Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων, Οργανώσεων και όλων των Δημοτών. Στις 11:00 π.μ. θα γίνει μετάβαση στο Μνημείο Ηρώων (Σκεπαστό Αττικής Οδού) όπου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων, ενώ ο Δήμαρχος, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. Στη συνέχεια οι επίσημοι θα μεταβούν στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου για την παρακολούθηση της παρέλασης η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι επί της οδού Γεωργίου Παπανδρέου μ τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. 

Γαλάτσι
Στις 11:00 π.μ. θα γίνει η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας. Θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Γιαννακίτσα Παναγιώτα Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου. Στις 11:30 π.μ. Θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης. Στις 12 θα ξεκινήσει η παρέλαση στη Λεωφόρο Βεΐκου.

Μαρούσι
Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα γίνει η κατάθεση στεφάνων από μαθητές και συλλόγους στις 11:00 στο Μνημείο Ηρώων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγής και θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Τη Δευτέρα θα τελεστεί στις 10.30 π,.μ., δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στις 11:00 π.μ. είναι προγραμματισμένη η επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων, η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, από το Δήμαρχο Αμαρουσίου. Στις  11:30 θα ξεκινήσει η παρέλαση Αντιπροσωπείας Εθνικής Αντίστασης, μαθητών, Οδηγών &  Προσκόπων και Συλλόγων και έπειτα η Δημοτική Αρχή θα παραθέσει δεξίωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού   Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 85). Τραγούδια για το έπος του ΄40 θα παρουσιάσουν η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, συνοδευόμενη από την Ορχήστρα του Ωδείου, υπό την επιμέλεια της Διευθύντριας κας Φωτεινής Κοσκόρου. Συμμετέχει η μέτζο σοπράνο κα Σοφία Καπετανάκου.      

Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα
Το πρωί της Δευτέρας μετά την Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας στις 11.00 π.μ. θα γίνει η μετάβαση των επισήμων και εκπροσώπων στο Μνημείο Ηρώων της Νέας Χαλκηδόνας όπου θα διεξαχθεί η επιμνημόσυνη Δέηση, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Δήμαρχο, κα Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Στις 12:00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η παρέλαση των Σπουδαστών, Μαθητών, Αντιπροσωπείας Εθνικής Αντίστασης, Οδηγών, Προσκόπων και Εθνικών Οργανώσεων, στη Λεωφόρο Δεκελείας μπροστά από τους επισήμους (πλατεία Πατριάρχου), με αφετηρία τη συμβολή των Δεκελείας και Ελ. Βενιζέλου και τέρμα στη συμβολή των Δεκελείας και Χατζηγεωργίου.

Άγιοι Ανάργυροι
Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου το πρόγραμμα των εορτασμών στους Αγίους Αναργύρους διαμορφώνεται ως εξής
08.30:     Προσέλευση και παράταξη Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.
09.00:    Προσέλευση Αντιπροσωπειών Μαθητών, Οδηγών, Προσκόπων, Συλλόγων με τις Σημαίες τους στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.
09.15:    Προσέλευση Φιλαρμονικής στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων για  απόδοση τιμών.
09.30:     Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Εκπρόσωποι των Αρχών της Πόλης συγκεντρώνονται στο Δημαρχείο και προσέρχονται στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.
10.00:     Δοξολογία.
10.20:     Μετάβαση του Ιερού Κλήρου στο Ηρώο ακολουθούμενου από τις πολιτικοστρατιωτικές αρχές.
10.30:    Στο χώρο του Ηρώου:
    -Επιμνημόσυνη δέηση.
    -Εκφώνηση πανηγυρικού.
    -Κατάθεση στεφάνων.
    -Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
    -Εθνικός Ύμνος.
11.00:    Παρέλαση μπροστά από το Δήμαρχο και τους επισήμους της μαθητικής νεολαίας, τοπικών συλλόγων, σωματείων κ.λπ.

Καματερό
Αναλόγως στη δημοτική κοινότητα Καματερού το πρόγραμμα των εορτασμών τη Δευτέρα έχεις ως ακολούθως:
08.30:      Έπαρση Σημαίας στο χώρο του Ηρώου παρουσία Δημοτικής και Αστυνομικής αρχής.
09.30:    Προσέλευση Αντιπροσωπειών Μαθητών, Οδηγών, Συλλόγων με τις Σημαίες τους στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
10.00:    Προσέλευση Φιλαρμονικής στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου.
10.10:      Προσέλευση επισήμων στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
10.30:      Τέλεση Δοξολογίας.
11.00:     Μετάβαση του Ιερού Κλήρου στο Ηρώο ακολουθούμενου από τις πολιτικοστρατιωτικές αρχές.
11.00:    Στο χώρο του Ηρώου:
            -Επιμνημόσυνη δέηση.
            -Εκφώνηση πανηγυρικού.
            -Κατάθεση στεφάνων.
            -Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
            -Εθνικός Ύμνος.
12.00:   Παρέλαση μπροστά από τη Δημοτική Αρχή και τους επισήμους της μαθητικής νεολαίας, τοπικών            συλλόγων, σωματείων κ.λπ.

Aγία Παρασκευή

Ο Δημος Αγίας Παρασκευής έχει προγραμματίσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις τη Δευτέρα  28 Οκτωβρίου 2013:

ΩΡΑ 07:00: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.

ΩΡΑ 08:00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης.                  

ΩΡΑ 10:00: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την   Υποδιευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου  Αγίας Παρασκευής κα Κομπογιάννη Πανωραία.

ΩΡΑ 10:30: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Κεντρικής Πλατείας
                    Αγίας Παρασκευής και κατάθεση στεφάνων.
                     Τήρηση ενός λεπτού σιγής . Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ΩΡΑ 11:00: Παρέλαση ενώπιον των επισήμων, της μαθητιώσας
                    νεολαίας των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της
                    πόλης μας, Αντιστασιακών οργανώσεων, των προσκόπων και
                    των οδηγών.

ΩΡΑ 18:30:  Επίσημη υποστολή της Σημαίας.

Χαλάνδρι
Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το πρωί της Δευτέρας (28/10/2013) θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων μνήμης και μαθητική παρέλαση, στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Κουράση και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας και της εκπαίδευσης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του εορτασμού

06.46 Εωθινό από τη Φιλαρμονική του Δήμου και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – Έπαρση Σημαίας

09.00 Οι σημαιοφόροι συγκεντρώνονται στον  Καθεδρικό  Ναό Αγ. Νικολάου για την δοξολογία.

10.00 Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εκπρόσωποι των Αρχών της Πόλης προσέρχονται στον Καθεδρικό Ναό για την τέλεση της δοξολογίας.

10.30 Οι σημαιοφόροι προσέρχονται στο Ηρώο για την κατάθεση στεφάνων.
Επιμνημόσυνη δέηση. Ομιλία Δημάρχου. Κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Εθνικός Ύμνος.

Για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταθέτει στεφάνι το 11ο Δημοτικό.

Για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταθέτει στεφάνι το 3ο Λύκειο.

10.45 Τα Δημοτικά  Σχολεία θα παραταχθούν στον πεζόδρομο της οδού Πλάτωνος προς την οδό Αγ. Παρασκευής κατ΄ αύξοντα αριθμό  δηλαδή 1ο  Δημοτικό  , 2ο , 3ο ,  4ο,  5ο,  6ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο, 13ο, 14ο και 16ο  Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.
Τα  Γυμνάσια, ΕΠΑΛ, ΣΕΚ, Ενιαία Λύκεια,  θα παραταχθούν στην οδό Αγ. Παρασκευής από την οδό Αριστοφάνους και πάνω, σύμφωνα με τις υποδείξεις των υπευθύνων γυμναστών κατά σειρά :
Γυμνάσια ( 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο,   8ο )
1ο ΕΠΑΛ 2Ο ΕΠΑΛ, 3Ο ΕΠΑΛ, , 7Ο ΕΠΑΛ  (εσπερινό),  ΣΕΚ, ΕΠΑΣ,

11.15    Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η

1. Η Φιλαρμονική του Δήμου θα ανοίξει την παρέλαση, θα προσέλθει στο χώρο της  παρέλασης και θα παραταχθεί απέναντι από τους επισήμους.
2. Παρελαύνει η Αντιπροσωπεία της Εθνικής Αντίστασης και ακολουθούν:
3. Λύκειο Ελληνίδων
4. To Ίδρυμα Ζήση
5. Η Ένωση Κρητών Χαλανδρίου «Ψηλορείτης»
6. Η Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας»
7. Ο Σύλλογος Μικρασιατών – Κωνσταντινουπολιτών «Ρίζες»
8. Πρόσκοποι
9. Ελληνικός Οδηγισμός
10. Αθλητικά Σωματεία-Γυμναστικος σύλλογος ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
11. Ιδιωτικά Σχολεία
12. Δημόσια Δημοτικά Σχολεία
13. Γυμνάσια
14. 1ο ΕΠΑΛ 2Ο ΕΠΑΛ, 3Ο ΕΠΑΛ, , 7Ο ΕΠΑΛ  (εσπερινό), ΕΠΑΣ
15. ΣΕΚ (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης)
16. Ενιαία Λύκεια
Πρωταθλητές που εργάζονται στο Δήμο με τη σημαία του Δήμου
Βρυώνης Γεράσιμος (παραολυμπιονίκης στη σφαίρα)
Παπανικολάου Χαράλαμπος (πρωταθλητής Ευρώπης στη κολύμβηση)
Παπαντώνης Αντώνης (πρωταθλητής Ευρώπης στα 10.000 μ.
Παυλακάκης Άγγελος (παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου 100μ.)

Με την λήξη της παρέλασης :
α) Ο Δήμαρχος καταθέτει στεφάνι για τους ήρωες του 1940  στο Ηρώο της   Εθνικής Αντίστασης(Γρ.Γυφτοπούλου)

β) Θα παρουσιάσουν Δημοτικούς Χορούς στο χώρο των επισήμων οι εξής χορευτικές ομάδες :
•   Ένωση Κρητών «Ψηλορείτης»
•   Ομάδα Κέντρου Προσχολικής Αγωγής   «Σουζάνα»
•   Ίδρυμα Ζήση       
•   Λύκειο Ελληνίδων
•   Ένωση Ποντίων « Ο Ακρίτας»

Λόγω της παρελάσεως θα υπάρξουν, στο κέντρο της πόλης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων από τις 8.30 έως τις 13.30

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ