Connect with us

Κεντρικό Θέμα

Σε ποιες επιχειρήσεις γίνεται υποχρεωτικό το ψηφιακό πελατολόγιο

Published

on

Σε πιλοτική εφαρμογή βρίσκεται μέχρι την 1η Ιουλίου το ψηφιακό πελατολόγιο, ένα εργαλείο για την μείωση της φοροδιαφυγής. Από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα, θα καταστεί υποχρεωτικό για υπηρεσίες όπως τα πάρκινγκ αυτοκινήτων, τα πλυντήρια αυτοκινήτων και τα συνεργεία οχημάτων.

Επίσης, το ψηφιακό πελατολόγιο θα επεκταθεί μέσα στο έτος και στις εταιρείες κέτερινγκ, οι οποίες αναλαμβάνουν εταιρικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσεις και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.

«Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται προκειμένου να μειωθεί το κενό ΦΠΑ, ο πανευρωπαϊκός δείκτης ο οποίος μετράει τη φοροδιαφυγή, δηλαδή πόσο ΦΠΑ χάνει το κράτος» τόνισε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο ΕΡΤNews.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2017 το κενό ΦΠΑ ήταν 29%, ενώ το 2022 το ποσοστό αυτό ήταν στο 13,7, ενώ στόχος, όπως ανέφερε, είναι η περαιτέρω μείωση, ίσως και κάτω από το 10%.

Τέλος, για το μητρώο ακινήτων τόνισε ότι θα έρθει να «παντρέψει» και να συνδυάσει όλα τα στοιχεία που αυτή τη στιγμή είναι διάσπαρτα στην ΑΑΔΕ, στο Κτηματολόγιο και στο Ε9. Οι πολίτες δεν θα χρειαστεί, όπως είπε, να κάνουν πολλά πράγματα, γιατί τα στοιχεία θα τα μαζέψει η ίδια η ΑΑΔΕ. Οι πολίτες απλώς θα πρέπει να ελέγξουν τα στοιχεία και αν κάπου δουν λάθη, θα υπάρχει η δυνατότητα να τα διορθώσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ