Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Ομόνοια: Σε λειτουργία το συντριβάνι – Εντυπωσιακά πλάνα από την ιστορική πλατεία [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε η πρώτη δοκιμή του συντριβανιού και μέχρι τέλος του μήνα η ανανεωμένη πλατεία Ομονοίας θα παραδοθεί στους κατοίκους της Αθήνας.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου προγραμματίζεται να έχει παραδοθεί στους πολίτες η πλατεία Ομονοίας στη νέα της μορφή. Οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις με τους εργαζόμενους να βάζουν τις τελευταίες πινελιές σε μια πλατεία που έχει αλλάξει πρόσωπο πολλές φορές από το 1846, οπότε κατασκευάστηκε και ονομάστηκε πλατεία Όθωνος,

Το βράδυ της Πέμπτης έγινε η πρώτη δοκιμή του συντριβανιού με τα φώτα LED και τη σχετική ανάρτηση έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης.

Αν και θυμίζει την παλιά μορφή της, με το συντριβάνι στο κέντρο, η πλατεία δεν είναι κυκλική, καθώς η διάβαση για τους πεζούς που ενώνει την Πανεπιστημίου και την Αγίου Κωνσταντίνου παραμένει. Η ανακαίνιση, κόστους 500.000 ευρώ, αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στον Δήμο Αθηναίων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, έχει αντικατασταθεί το σύνολο της υπάρχουσας επίστρωσης (επιφάνεια 4.500τμ) με πλάκες ψυχρού υλικού, οι οποίες θα συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες, συμβάλλοντας αποφασιστικά και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας.

Την περασμένη Τετάρτη, ο δήμαρχος της Αθήνας είχε αναρτήσει μια φωτογραφία της πλατείας τραβηγμένη από ψηλά με το σχόλιο “Πάμε να την αγαπήσουμε από την αρχή”.

https://www.facebook.com/kostas.bakoyannis/posts/10157674242781999

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ