Κεντρικό Θέμα
Εισβολή στην Ουκρανία: Πληροφορίες για πιθανώς σημαντική αεροπορική επίθεση τις επόμενες ημέρες

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο προειδοποίησε για «πιθανώς σημαντική αεροπορική επίθεση» τις επόμενες ημέρες, συμβουλεύοντας τους πολίτες των ΗΠΑ να είναι έτοιμοι να βρουν καταφύγιο.
«Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο έχει λάβει πληροφορίες που αφορούν μία πιθανώς σημαντική αεροπορική επίθεση που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή τις επόμενες αρκετές ημέρες», αναφέρει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας.
Παράλληλα, όπως πάντα, η πρεσβεία «συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες να είναι έτοιμοι να βρουν καταφύγιο αμέσως στην περίπτωση αεροπορικού συναγερμού».
Η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο
Πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών – Αν απορριφθεί, έρχονται νέες κυρώσεις στη Ρωσία
Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους ολοκληρώνουν πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αν η πρόταση απορριφθεί, θα επιβάλλουν από κοινού νέες κυρώσεις στη Ρωσία, σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή.
Η πρόταση αυτή θα επεξεργαστεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου της «Συμμαχίας των Προθύμων», η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, στην Ουκρανία.
«Δεν έχουμε ολοκληρώσει πλήρως το σχέδιο, αλλά ελπίζουμε ότι βρισκόμαστε σε μια στιγμή σύγκλισης. Αυτό που θα μπορούσε να συμβεί τις επόμενες ώρες και ημέρες, είναι ότι θα μπορούσε να υπάρξει ανακοίνωση κατάπαυσης του πυρός είτε 30 ημερών, είτε τμηματικά, κάτι που ακόμη συζητείται», ανέφερε η διπλωματική πηγή μιλώντας στο Reuters, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Ακόμα είναι υπό συζήτηση αν θα ανακοινωθεί μονομερής κατάπαυση του πυρός, ή θα δοθεί λίγος χρόνος αντίδρασης στη Μόσχα. Αν η Ρωσία απορρίψει την πρόταση, τότε θα της επιβληθούν νέες αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησαν χθες, Πέμπτη, για την πρόταση κατάπαυσης του πυρός. «Αισθανθήκαμε στις συζητήσεις με τους Αμερικανούς κάποιο εκνευρισμό για τη ρωσική στάση, την έλλειψη αντιδραστικότητας και σοβαρότητας στις απαντήσεις της σε ό,τι είχε προταθεί προηγουμένως», δήλωσε η πηγή. «Η απόφαση έχει πρακτικά ληφθεί», συμπλήρωσε.
Στο μεταξύ, ο Φρίντριχ Μερτς εξέφρασε την άποψη πως είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία για εκεχειρία τις επόμενες δύο ημέρες. Δεδομένης της τριήμερης κατάπαυσης του πυρός που ανακοίνωσε η Ρωσία, υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα», να παραταθεί για 30 μέρες, και μετά από αυτό «μπορούν να αρχίσουν συνομιλίες για την ειρηνευτική συμφωνία», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος.
Ο Μερτς εξέφρασε την ελπίδα ότι οι όροι θα γίνουν αποδεκτοί από τη ρωσική πλευρά. «Η μπάλα βρίσκεται πλήρως στην πλευρά της Μόσχας» συμπλήρωσε.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν