Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026
12.9 C
Athens
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026

    Ανάπλαση ή λουκέτο στις παιδικές χαρές

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Λίγοι ίσως γνωρίζουν πως όλοι δήμοι της χώρας είναι υποχρεωμένοι μέχρι το τέλος του χρόνου να προσαρμόσουν τις παιδικές χαρές που λειτουργούν εντός  των γεωγραφικά των ορίων στις τεχνικές προδιαγραφές του θεσμικού πλαισίου που έχει θεσπιστεί από το 2009. 

    Η αρχική προθεσμία συμμόρφωσης έληγε στο τέλος του 2012 αλλά με Υπουργική Απόφαση δόθηκε μια διετή παράταση με τους δήμους να πρέπει να έχουν ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες μέχρι τις 31/12/2014. Ο νόμος πλέον θέτει πολύ αυστηρά πλαίσια λειτουργίας των παιδικών χαρών με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών που τις χρησιμοποιούν.

    Διαβάστε στον Χτύπο που κυκλοφορεί στα περίπτερα των βορείων προαστίων από την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου:
    • Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι παιδικές χαρές για να είναι νόμιμες.
    • Ποια κατάσταση επικρατεί σήμερα στους δήμους των βορείων προαστίων. Πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

     

     

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ