Κεντρικό Θέμα
Έρχεται κακοκαιρία από τη Σαχάρα – Πότε και πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

Ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που έχει δημιουργηθεί στη Σαχάρα, στη Βόρεια Αφρική, θα καθορίσει τον καιρό στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.
Αυτή τη στιγμή το σύστημα αυτό βρίσκεται στα παράλια της Τυνησίας, στην Κεντρική Μεσόγειο και θα κινηθεί γρήγορα βορειοανατολικά, επηρεάζοντας ήδη από σήμερα την Ελλάδα με φαινόμενα που θα ενταθούν την Παρασκευή και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο. Ήδη η Ιταλία αναμένει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, έχοντας εκδώσει πορτοκαλί προειδοποίηση, ενώ είναι πιθανό να εκδοθεί και από την ΕΜΥ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
Σήμερα Πέμπτη, ο καιρός επηρεάζεται από το θερμό μέτωπο του χαμηλού, το οποίο συνοδεύεται από εκτεταμένη νεφική ζώνη. Αραιές νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώνουν και θα φέρουν βροχές, αρχικά ασθενείς, που στη διάρκεια της ημέρας θα ενισχυθούν. Το βράδυ αναμένονται και καταιγίδες στα δυτικά. Οι άνεμοι αρχικά πνέουν βορειοδυτικοί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, έως 5 μποφόρ, όμως σταδιακά θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 6 μποφόρ, κυρίως στο Ιόνιο και τοπικά τα 7 μποφόρ στα ανοιχτά της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, με μέγιστες τιμές 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική, η μέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν σταδιακά και από το βράδυ αναμένονται βροχές, χωρίς ιδιαίτερη ένταση. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός παρουσιάζει παρόμοια εικόνα, με ηλιοφάνεια το πρωί, νεφώσεις στη συνέχεια και βροχές μέσα στη νύχτα, οι οποίες θα ενταθούν πολύ. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 21 βαθμούς.
Η Παρασκευή παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς τα φαινόμενα θα ενταθούν από τα δυτικά. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με πιθανές χαλαζοπτώσεις και τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα. Οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία, κυρίως το απόγευμα, ενώ μέχρι το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 7-8 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία στα νότια θα ανέβει πρόσκαιρα, φτάνοντας κοντά στους 30 βαθμούς στην Κρήτη, ενώ στα βόρεια θα μείνει κάτω από τους 20 λόγω των φαινομένων.
Το Σάββατο θα ξεκινήσει με βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, αλλά μέσα στη μέρα ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικά. Η Κυριακή αναμένεται αίθρια και πολύ ευχάριστη σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια, περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και ανέμους δυτικούς-βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν