Κεντρικά Θέματα
Σφίγγει πιο πολύ η θηλιά στους δήμους

Σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς επιτήρησης και ελέγχου των ΟΤΑ μέσω του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ» καθώς και οριζόντιες περικοπές από τους ΚΑΠ για τη χρηματοδότηση του Λογαριασμού Εξυγίανσης των ΟΤΑ αλλά και ρυθμίσεις για τη αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των δήμων προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας» .
Σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, οι ρυθμίσεις που προωθήθηκαν αποσκοπούν στην άμεση αντιμετώπιση και «την αποκατάσταση διαπιστωθεισών δημοσιονομικών δυσλειτουργιών» στους ΟΤΑ. Μετά δύο έτη λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ φάνηκε η ανάγκη, σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, αλλαγής της μεθόδου αξιολόγησης της οικονομικής κατάστασης των ΟΤΑ και υπαγωγής τους σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης. Στην ουσία όμως πρόκειται για πλήρη απώλεια της αυτοτέλειας του ΟΤΑ και υπαγωγή του σε σκληρή επιτήρηση, εφόσον διαπιστωθούν δημοσιονομικές αποκλείσεις στον προϋπολογισμό του.
Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες ρυθμίσεις αν το Παρατηρητήριο, μετά από αξιολόγηση και παρακολούθηση εφαρμογής από τον ΟΤΑ των προτεινόμενων μέτρων, διαπιστώσει εξακολουθητική αδυναμία ισοσκέλισης του προϋπολογισμού του, με αιτιολογημένη απόφασή του και διαπιστωτική πράξη του υπουργού Εσωτερικών, ο ΟΤΑ υπάγεται υποχρεωτικά σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης.
Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στον Χτύπο που κυκλοφορεί στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά από το Σάββατο 3 Ιανουαρίου
– Ποια μέτρα-σοκ περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εξυγίανσης
– Καμπάνες σε αιρετούς και εργαζόμενους που δεν.. συμμορφώνονται
-
Ειδήσεις3 έτη πριν
Κλειστά αύριο σχολεία της Αττικής. Όσο περνάει η ώρα η λίστα μεγαλώνει… Συνεχής ενημέρωση
-
Ειδήσεις3 έτη πριν
Δήμος Νέας Ιωνίας: Μάχη για την 2η θέση
-
Αγίας Βαρβάρας2 έτη πριν
Ποια σχολεία θα ανοίξουν αργότερα αύριο (25/11) λόγω κακοκαιρίας
-
Ειδήσεις3 έτη πριν
“Κλείδωσε” η πρώτη θέση στο Ηράκλειο Αττικής
-
Κεντρικό Θέμα3 έτη πριν
Εκλογές 2019: Αποτελέσματα Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας
-
Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης3 έτη πριν
Ανακοίνωση συνεργασίας του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου με την τ. Αντιδήμαρχο Κηφισιάς κα Νίνα- Ασπασία Βλάχου
-
Αμαρουσίου3 έτη πριν
Οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Αμαρουσίου στους πληγέντες από τις πλημμύρες της 26ης Ιουλίου 2018
-
Αμαρουσίου3 έτη πριν
11 υποψήφιοι ανακοινώθηκαν από τον Γιώργο Καραμέρο και το # Ενωμένο Μαρούσι