Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στις 611.524 οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα – Παράταση & διορθώσεις έως 19/1

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε τελικά να παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή έως την προσεχή Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021.

Επιπλέον, έως την ίδια ημερομηνία δίδεται η δυνατότητα σε περίπτωση λαθών,  να γίνεται διόρθωση των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport) για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Οι αιτήσεις πάντως συνεχίζονται με ταχύ ρυθμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής  611.524 επιχειρήσεις είχαν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

Ανακοινώνεται από το ΥΠΟΙΚ πως η εκταμίευση των κονδυλίων προς τους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 θα ξεκινήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα, δηλαδή αργότερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.

Η παράταση ήρθε μετά από πιέσεις κλάδων που αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην καταχώρηση των στοιχείων τζίρου. Θα μοιράσει 1,5 δισ. ευρώ επιδοτήσεων και δανείων (σε αναλογία 50/50)  προβλέποντας την επέκταση για 3 μήνες (δηλαδή έως και τον Ιούνιο του 2021), της υποχρέωσης διατήρησης των θέσεων εργασίας.

Πηγές εξηγούν πως και όσοι δεν καταφέρουν να υποβάλλουν αίτημα θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία: καθώς οι Επιστρεπτέες Νούμερο 4, 5 και 6 (σ.σ. η τελευταία θα ενεργοποιηθεί το Μάρτιο) είναι συνδεδεμένες, όποια εταιρεία ή επιχειρηματίας δεν καταφέρει ή δεν θελήσει να υποβάλει τώρα αίτηση, θα μπορεί να λάβει το πλήρες ποσό στην καταβολή του Μαρτίου.

Το ελάχιστο ποσό καταβολής είναι 1.000 ευρώ. Πέραν του ποσού αυτού θα υπάρχει συμψηφισμός με την καταβολή του τέταρτου κύκλου.

Σε αυτό το 5ο κύκλο Επιστρεπτέας η πρώτη αίτηση που τώρα γίνεται είναι απλά εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην πλατφόρμα https://www.aade.gr/mybusinesssupport. Θα πρέπει να ακολουθήσει ο υπολογισμός  του αλγόριθμου κατανομής των 1,5 δισ. ευρώ που προβλέπονται και να εκδοθεί η σχετική απόφαση. Θα οδηγήσει στον 2ο κύκλο αιτημάτων χορήγησης που θα συνοδεύεται με σταδιακή καταβολή των χρημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ