Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

H δημοτική παράταξη Λυκόβρυσης-Πεύκης “Νέα Εποχή” σχολιάζει τον ετήσιο Απολογισμό του Δημάρχου

Δημοσιεύθηκε

στις

“Τι φοβόταν ο κ. Φωκιανός και …

λειτούργησαν πάλι οι κλακαδόροι;”

Με «κλακαδόρους» προσπάθησε να αποφύγει την κριτική και τις αποκαλύψεις για τα …«έργα και τις ημέρες του» ο δήμαρχος κ. Φωκιανός, κατά τον ετήσιο απολογισμό. Οι λίγοι αυτοί εκλεκτοί του εμπόδιζαν να μιλήσει όποιον δεν τους …άρεσε και ιδιαιτέρως τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Κάποιοι πολίτες εγκατέλειψαν την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αντιδημοκρατικό κλίμα ενώ ο δήμαρχος αντί να καταγγείλει τα φαινόμενα αυτά παρακολουθούσε αμέριμνος κρύβοντας κιόλας τα χαμόγελα ικανοποίησης. Ακόμη και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο κ. Π. Ασβεστάς τα κατήγγειλε από το βήμα τους κλακαδόρους που είναι πλέον πραγματικότητα την περίοδο διοίκησης του κ. Φωκιανού.
 Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;
Επειδή ο δήμαρχος δεν είχε να παρουσιάσει μετά από δυο χρόνια κάποιο έργο κι έκανε μια προεκλογική ομιλία που θύμιζε το 1960.
Γιατί βεβαίως τι να πει για την παντελή έλλειψη καθαριότητας, τι να πει για την εγκατάλειψη των σχολείων, τα οποία συντηρούν οι γονείς και οι ίδιοι οι διευθυντές που πληρώνουν από την τσέπη τους, τι να πει για την τεράστια αύξηση των τροφείων στους παιδικούς, για το κλείσιμο του ΚΑΠΗ της Κάτω Πεύκης, για το πετσόκομμα της δημοτικής συγκοινωνίας Πεύκης, για την εγκατάλειψη του πρασίνου, για την ανικανότητα να προχωρήσει τα έτοιμα έργα που του είχε αφήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.
Πώς ένα  έργο  στη Λυκόβρυση από 4.521.000
δημοπρατήθηκε  στα 14.233.000 ευρώ;
Αλλά επάνω από όλα ο κ. Φωκιανός δεν μπορεί να δικαιολογήσει πώς το έργο ανάπλασης του Ο.Τ 9 (οικοδομικού τετραγώνου 9) στη Λυκόβρυση, από τα 4.521.000 που ο ίδιος το είχε προϋπολογίσει δημοπρατήθηκε με το αστρονομικό ποσό των 14.233.000 ευρώ.   
Είναι μια υπόθεση που ξεκίνησε το 2004 (συνεδρίαση 26ης Ιουλίου 2004) και φαίνεται ότι έχει μέλλον μπροστά της, αφού θα απασχολήσει με πολλούς τρόπους το δήμο και τους πολίτες.  Αυτό το χώρο (6,5 στρεμμάτων) τον αγόρασε ο δήμος από την Εθνική Τράπεζα έναντι 2,5 εκ. ευρώ επιβάλλοντας στους κατοίκους ειδική εισφορά (χαράτσι), δηλαδή 65% αύξηση στα δημοτικά τέλη, χρήματα που πληρώνουν ακόμη και σήμερα με τη μεγάλη οικονομική κρίση.
Τα χρήματα πάνε σε ειδικό λογαριασμό από τον οποίο θα διατεθεί και το αναγκαίο ποσό για την κατασκευή ενός συγκροτήματος με αναψυκτήριο, με κολυμβητήρια, με υπόγειο πάρκινγκ κλπ
Η προμελέτη που έγινε τότε κοστολόγησε το έργο στα 4.521.000 ευρώ. Η απορία λοιπόν που διατυπώνει κάθε καλοπροαίρετος πολίτης είναι ΠΩΣ από τα 4,5 εκατομμύρια έφθασε το  έργο να δημοπρατηθεί με τη μέθοδο της μελέτης –κατασκευής παρακαλώ,  στα 14.236.990 ευρώ. Εκ των οποίων ποσοστό 72% θα διατεθεί από την περιφέρεια και ποσοστό 28% από το δήμο μας. Τα ερωτήματα είναι πολλά και μεγάλα:
ΠΩΣ σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τη χώρα μας το κόστος του έργου ανέβηκε στα ύψη (τα χρήματα είναι όλα από εθνικούς πόρους). ΠΩΣ κύριε Φωκιανέ;
ΠΩΣ η διαδικασία της δημοπράτησης, που άρχισε με τη δημοσίευση της προκήρυξης στις 31 Δεκεμβρίου 2010, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί; Σημειωτέον ότι συμμετείχαν στο διαγωνισμό οκτώ εταιρίες και ήδη έχουν από την επιτροπή αποκλειστεί οι …επτά. Φυσικά υπάρχουν ενστάσεις, προσφυγές στα δικαστήρια, παρασκήνια και πολλά άλλα. Είναι πολλά τα λεφτά…
Εμείς πάντως, που στηρίζουμε την ανάπλαση αλλά με λιγότερα χρήματα δηλώνουμε ότι αν η τελική έκπτωση του έργου δεν είναι κοντά στο 50% θα καταγγείλουμε την υπόθεση. Γιατί θα πρόκειται για σπατάλη του δημοσίου χρήματος. Και κανένας δεν έχει δικαίωμα να το σπαταλάει.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ