Σε θερινά σινεμά μετατρέπονται ένα μηχανοστάσιο και παλιοί σταθμοί του ΟΣΕ

0

Χώροι με μια ιδιαίτεροι ατμόσφαιρα και πολλά συναισθήματα μετατρέπονται σε θερινά σινεμά για ένα βράδυ. Θα προβάλλουν βραβευμένες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Τέσσερις παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί: της Καλαμάτας, της Τρίπολης, της Πάτρας και του Μεσολογγίου, καθώς και το παλιό μηχανοστάσιο του ΟΣΕ, πρόκειται να φιλοξενήσουν βραβευμένες ταινίες του σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου. Αρωγή του εγχειρήματος αυτού είναι ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την παραχώρηση των χώρων.

Σημαντικό είναι ότι το κριτήριο βάσει του οποίου επιλέχθηκαν οι πόλεις, είναι το γεγονός ότι διαδραματίστηκαν σε αυτές σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821. Η ενέργεια τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Όπως διαβάζουμε στο dikaiologitika.gr, η πρώτη ταινία θα προβληθεί στο παλιό μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά, όπου σήμερα στεγάζει το νέο μουσείο σιδηροδρόμου. Η προβολή θα γίνει την Τετάρτη 16 Ιουνίου με, την βραβευμένη στο φεστιβάλ Βερολίνου, ταινία «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη. Παίζουν: Μουρίκης, Πανταζάρας, Μπισμπίκης, Κόκκαλη, Ιατρόπουλος.

Πρόκειται για μια σειρά προβολών που θα διαρκέσει πέντε εβδομάδες και θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2021. Θα είναι ανοιχτό για το κοινό. Χορηγοί Δράσης είναι η Ολυμπιακή Ζυθοποία και η FIX Hellas.

[Πηγή: dikaiologitika.gr]

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.