Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

Σε θερινά σινεμά μετατρέπονται ένα μηχανοστάσιο και παλιοί σταθμοί του ΟΣΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Χώροι με μια ιδιαίτεροι ατμόσφαιρα και πολλά συναισθήματα μετατρέπονται σε θερινά σινεμά για ένα βράδυ. Θα προβάλλουν βραβευμένες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Τέσσερις παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί: της Καλαμάτας, της Τρίπολης, της Πάτρας και του Μεσολογγίου, καθώς και το παλιό μηχανοστάσιο του ΟΣΕ, πρόκειται να φιλοξενήσουν βραβευμένες ταινίες του σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου. Αρωγή του εγχειρήματος αυτού είναι ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την παραχώρηση των χώρων.

Σημαντικό είναι ότι το κριτήριο βάσει του οποίου επιλέχθηκαν οι πόλεις, είναι το γεγονός ότι διαδραματίστηκαν σε αυτές σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821. Η ενέργεια τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Όπως διαβάζουμε στο dikaiologitika.gr, η πρώτη ταινία θα προβληθεί στο παλιό μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά, όπου σήμερα στεγάζει το νέο μουσείο σιδηροδρόμου. Η προβολή θα γίνει την Τετάρτη 16 Ιουνίου με, την βραβευμένη στο φεστιβάλ Βερολίνου, ταινία «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη. Παίζουν: Μουρίκης, Πανταζάρας, Μπισμπίκης, Κόκκαλη, Ιατρόπουλος.

Πρόκειται για μια σειρά προβολών που θα διαρκέσει πέντε εβδομάδες και θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2021. Θα είναι ανοιχτό για το κοινό. Χορηγοί Δράσης είναι η Ολυμπιακή Ζυθοποία και η FIX Hellas.

[Πηγή: dikaiologitika.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ