Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ξηλώνουν το πράσινο στο Ηράκλειο Αττικής – Εύλογες απορίες για τις 500.000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής «ξήλωσε» το πράσινο από παρτέρι της κεντρικής πλατείας (επί της οδού Πεύκων), για να μπορέσει να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα παρακείμενη επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μία κίνηση που όπως είναι λογικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση πολιτών και παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα, με κοινή τους ανακοίνωση η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ΑΚΕΠ» και η «ΠΝΟΗ» καταγγέλλουν την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο για αυτήν την απόφαση και συγκεκριμένα αναφέρουν: «Ο «άσπονδος» φίλος του πρασίνου, Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κος Μπάμπαλος, ο οποίος αποφάσισε «δήθεν» για την προστασία του πρασίνου να αναθέσει σε ιδιωτικό φορέα τη συντήρηση αυτού, με προϋπολογισμό «άκουσον – άκουσον» στις σημερινές εποχές 500.000 (πεντακόσιες χιλιάδες) ευρώ, έδειξε το πραγματικό πρόσωπό του.
Στο πλαίσιο της «δήθεν» αναβάθμισης της πλατείας – λεφτά υπάρχουν εξάλλου – προέβη στη πρωτάκουστη ενέργεια να καταστρέψει το πράσινο που βρισκόταν στο παρτέρι της πλευράς της πλατείας επί της οδού Πεύκων, να το τσιμεντώσει και να το στρώσει με δάπεδο, που μας στοίχισε 24.000 ευρώ περίπου συνολικά, και να το παραχωρήσει για τη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την ενέργεια αυτή, η οποία είναι έξω από κάθε απόφαση του ΔΣ, στο οποίο ο κος Δήμαρχος έχει πλειοψηφία, τον καλούμε ΑΜΕΣΑ να σταματήσει τις καταστροφικές του ενέργειες στη κεντρική πλατεία και να δηλώσει στον Ηρακλειώτικο λαό ποίου τα συμφέροντα τέλος πάντων εξυπηρετεί…(;).
Υ.Γ Για τις ενέργειες αυτές έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές (ΑΤ Ηρακλείου, Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο κος Εισαγγελέας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΕΠ
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ.»

Η απάντηση της διοίκησης
Στα συνήθη επιχειρήματα, σε κάθε τέτοια περίπτωση, περί δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, μικροπολιτικών συμφερόντων που κρύβονται από πίσω και αναπλήρωση του πρασίνου που χάθηκε, κατέφυγε στην απάντησή της η διοίκηση η οποία στην ανακοίνωσή που εξέδωσε με τίτλο: “Η κεντρική πλατεία της πόλης αλλάζει μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα”, αναφέρει: “Σε απάντηση ανακοίνωσης που εξέδωσαν δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, το γραφείο δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, σχολιάζει τα εξής: «Οι ίδιοι που πριν λίγους μήνες αντιτάχθηκαν στην δημιουργία των καινούργιων παρτεριών στην κεντρική πλατεία, ζητώντας να παραμείνουν στην βιτρίνα της πόλης μας τα ταξί αντί πρασίνου.
Οι ίδιοι που με ένταση πολέμησαν την απόφαση της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου να απομακρύνει τις παράνομες κατασκευές των καταστημάτων στον υπαίθριο χώρο της κεντρικής πλατείας και την αντικατάστασή τους από ομπρέλες για να ανοίξει, επιτέλους, η πλατεία.
Οι ίδιοι που μας εγκαλούσαν πώς και γιατί προχωράμε στον εξωραϊσμό του πρασίνου της πλατείας με την τοποθέτηση νέου γκαζόν, φωτισμού, συστήματος ποτίσματος κ.α.
Είναι οι ίδιοι που τώρα φωνάζουν γιατί δώσαμε, ως οφείλαμε από τους κανονισμούς που και εκείνοι έχουν διαμορφώσει, την δυνατότητα σε μια νέα επιχείρηση της πόλης, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να αναπτυχθεί ως δικαιούται, στο μερίδιο που της αναλογεί στην κεντρική πλατεία, σύμφωνα με τους όρους και τους κανόνες του Δήμου. Και αυτό το κάναμε χωρίς να κόψουμε ούτε ένα δέντρο, έχοντας αναπληρώσει το πράσινο της περιοχής σε υπερθετικό βαθμό με τη διαμόρφωση των νέων παρτεριών, με την τόνωση των υφιστάμενων χώρων.
Αυτή η δημοτική αρχή στηρίζει το πράσινο και το έχει αποδείξει τόσο στην κεντρική πλατεία, όσο και με την αγορά δεκάδων στρεμμάτων ελεύθερων χώρων για να αυξηθούν οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης.
Ας αποφασίσουν εν τέλει και οι της αντιπολίτευσης με ποιον είναι. Με το πράσινο, με τις επιχειρήσεις, με τα ταξί ή με οποιαδήποτε μικροπολιτικά συμφέροντα υπηρετούν κατά καιρούς την εμπάθειά τους απέναντι στην δημοτική αρχή και την προσπάθειά τους να μπλοκάρουν ο,τιδήποτε καλό γίνεται για το Ηράκλειο; Ευτυχώς για την πόλη έχουν αποτύχει παταγωδώς…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ