Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026
17 C
Athens
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026

    Ατύχημα στον αγωγό της ΔΕΣΦΑ στη Ράχη Χρυσούλη Πεντέλης

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Διάτρηση από κεραυνό έγινε το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στον αγωγό φυσικού αερίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) που διασχίζει το Πεντελικό στον περιμετρικό δρόμο της Πεντέλης με τον Αγ. Πέτρο με συνέπεια την επί οχτάωρον περίπου καύση με φλόγα του φυσικού αερίου μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων του αγωγού.

    Στον τόπο εκτός από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΔΕΣΦΑ επιτηρούσαν την καύση ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ.Πεντέλης κος Ζούνης Ιωάννης, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης και ειδικό Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής προκειμένου να αποφευχθεί η ευρύτερη διάδοση της φωτιάς. Θετικά λειτούργησε η προηγηθείσα βροχόπτωση στην αποτροπή μετάδοσης της φωτιάς.
    Αποτελεί πάντως σημείο προβληματισμού η επικινδυνότητα που επιφυλάσσουν τέτοιες καταστάσεις για τον εναπομείναντα δασικό πλούτο του Πεντελικού .

     

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ