Νέα 24ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

0


Άλλη μια ημέρα “συντροφιά” με τα σκουπίδια

Συνεχίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) τις κινητοποιήσεις της προκηρύσσοντας μια νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή με τους λόφους από τα σκουπίδια να κατακλύζουν για τρίτη  εβδομάδα τους δρόμους των δήμων της Αττικής.

Η Περιφέρεια από την πλευρά της τονίζει πως έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία  έκδοσης 1.694 φύλλων επίταξης απορριμματοφόρων οχημάτων και 8.095 φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών που αφορούν εργαζομένους στις Υπηρεσίες καθαριότητας 64 Δήμων σε σύνολο 66 Δήμων της Περιφέρειας Αττικής. Και πλέον εναπόκειται στις αστυνομικές υπηρεσίες η μέριμνα για την επίδοση των φύλλων επίταξης και στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων για την εκτέλεση και ολοκλήρωση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, σε δήλωση του σημείωσε πως σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και απηύθυνε έκκληση στην ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ “να επικρατήσει το αίσθημα προστασίας των πολιτών της Αττικής”.  Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, που έχει κρατήσει σκληρή στάση στο ζήτημα των κινητοποιήσεων, μιλώντας στη ΝΕΤ, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν δέχομαι ότι οποιοσδήποτε αγώνας μπορεί να κρατά ομήρους τους πολίτες».
Το απόγευμα της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις των εργαζομένων.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.