Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σύνδεση POS με ταμειακές: Πιθανή η νέα παράταση – Μέχρι αύριο η απόφαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Μόλις το 15% των υπόχρεων έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται η ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας για τη διασύνδεση των 400.000 ταμειακών μηχανών με τα POS, που κανονικά εκπνέει αύριο 29 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, κυρίως λόγω τεχνικών προβλημάτων, μέχρι πριν από δύο ημέρες, μόλις το 15% των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που είναι υπόχρεοι είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Νίκο Κογιουμτσή, ο οποίος θεωρεί πρακτικά αδύνατον να γίνει εντός προθεσμίας η διασύνδεση του υπόλοιπου 85%.

Γι’ αυτόν το λόγο, παράταση στη διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS έχουν ζητήσει από τις 20 Φεβρουαρίου με κοινή επιστολή που απέστειλαν προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ζητώντας επίσης την αντιμετώπιση μιας σειράς ζητημάτων που χρήζουν άμεσων λύσεων.

Το αργότερο, λοιπόν, μέχρι αύριο, που εκπνέει η προθεσμία θα πρέπει να έχει αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών, αν θα ανακοινώσει παράταση της διαδικασίας.

Voucher για αγορά και διασύνδεση POS: Η διαδικασία και η προθεσμία

Υπενθυμίζεται ότι έχει ανοίξει ο 4ος κύκλος χρηματοδότησης μέσω voucher για αγορά και διασύνδεση POS, ο οποίος καλύπτει μέρος του κόστους.

Η αίτηση γίνεται μέσω της πλατφόρμας digitalsme.gov.gr και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση έως και την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, στις κάτωθι κατηγορίες:

  • Κατηγορία 1: Προμήθεια νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου EFT/POS.
  • Κατηγορία 3: Λήψη υπηρεσιών παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης & λογισμικών τιμολόγησης.
  • Κατηγορία 4: Αναβάθμιση ΦΤΜ & ΑΔΗΜΕ για διασύνδεση με EFT/POS.
  • Κατηγορία 5: Αντικατάσταση ΕΑΦΔΣΣ, εκτός των επιχειρήσεων εστίασης.
  • Κατηγορία 6: Αντικατάσταση ΦΗΜ (ΦΤΜ ή ΑΔΗΜΕ ή ΕΑΦΔΣΣ) επιχειρήσεων εστίασης.

Επιπλέον, αναμένεται η έναρξη και 5ου κύκλου χρηματοδότησης για όσες επιχειρήσεις δεν εντάχθηκαν στους προηγούμενους κύκλους και δικαιούνται χρηματοδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 3 πρώτους κύκλους χρηματοδότησης έχουν εγκριθεί τα αντίστοιχα vouchers σε 121.138 επιχειρήσεις για την αγορά/αντικατάσταση POS, με το ποσό της χρηματοδότησης να ανέρχεται σε 18,1 εκατ. ευρώ και σε 169.837 επιχειρήσεις για την κάλυψη μέρους του κόστους διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές, με το ποσό της χρηματοδότησης να ανέρχεται στα 22,5 εκατ. ευρώ.

H διαδικασία εξαργύρωσης των vouchers

Βήμα 1:
Πατήστε https://beneficiary.digitalsme.gov.gr/ για να μπείτε στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης, στην οποία έχετε υποβάλλει την Αίτηση Χρηματοδότησης και πατήστε το κουμπί «Συνέχεια» που θα δείτε στο κάτω μέρος της οθόνης.

Βήμα 2:
Πατήστε το κουμπί «Είσοδος με διαπιστευτήρια Taxisnet» που θα δείτε στο κάτω μέρος της οθόνης και πληκτρολογήστε το όνομα Χρήστη και τον Κωδικό σας που έχετε για το Taxisnet, ώστε να εισέλθετε στην Αίτησή σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ