Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στην Ελλάδα γύρισαν 108 Έλληνες μετά τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο

Δημοσιεύθηκε

στις

Καλά στην υγεία τους γύρισαν στην Ελλάδα 108 Έλληνες από το Μαρόκο, το οποίο δέχθηκε ισχυρό πλήγμα με τον καταστροφικό σεισμό των 7 Ρίχτερ.

Επέστρεψαν σήμερα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προερχόμενοι από το Μαρακές, σώοι οι 108 επιβάτες της ειδικής πτήσης επαναπατρισμού, η οποία δρομολογήθηκε χθες από την εταιρεία Aegean σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών.

Στο Μαρόκο παρέμεινε μικρός αριθμός Ελλήνων πολιτών που αποφάσισαν να παρατείνουν τη διαμονή τους στις τουριστικές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών. Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ συνεχίζει να ενημερώνει διαρκώς τους Έλληνες πολίτες για την κατάσταση στη χώρα, προσφέροντας κάθε είδους προξενική συνδρομή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται πως χθες με εντολή του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Γιώργου Γεραπετρίτη, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών κινήθηκαν συντονισμένα για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Μαρόκο.

Προς το σκοπό αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών βρισκόταν σε συνεννόηση με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ και με την εταιρεία Aegean Airlines, η οποία δρομολόγησε σχετική πτήση επαναπατρισμού. Η ειδική πτήση αναχώρησε από το Μαρακές τα ξημερώματα της Κυριακής, με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ