Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για επικίνδυνη κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει, οι «κόκκινες» περιοχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Για νέα ισχυρή κακοκαιρία με την οποία θα αποχαιρετήσουμε τον Νοέμβριο προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ραγδαία θα είναι σήμερα η αλλαγή του καιρού, καθώς αναμένεται σε αρκετές περιοχές της χώρας, βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ αναμένεται στα ορεινά να σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, λόγω «παρέλασης» βαρομετρικών χαμηλών, θα επικρατήσει από σήμερα ιδιαίτερα άστατος καιρός – με βασικά χαρακτηριστικά τους πολύ ισχυρούς ανέμους, τις βροχές και τα χιόνια στα ορεινά.

Τα πιο έντονα φαινόμενα, μάλιστα, μέσα στην εβδομάδα (βροχές – καταιγίδες – χαλάζι – ισχυρούς κεραυνούς) αναμένονται:

  • στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου,
  • στηn Πελοπόννησο με έμφαση τα δυτικά και περισσότερο τα ανατολικά και νότια παράλια,
  • στη Στερεά με έμφαση το κεντρικό και περισσότερο το ανατολικό τμήμα της συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία – Σποράδες,
  • στη Χαλκιδική,
  • στην ανατολική Μακεδονία – Θράκη καθώς και
  • στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Με την “παρέλαση” των βαρομετρικών χαμηλών στην περιοχή μας να συνεχίζεται, θα κυλήσει και η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης η επικράτηση ενός ιδιαίτερα άστατου καιρού που θα έχει από βροχές και πολύ ισχυρούς ανέμους, μέχρι και χιόνια στα βουνά μας θυμιζοντάς μας ότι μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα.

ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΑ

Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να κινηθεί ανατολικά και καθώς θα περάσει πάνω από τη Μεσόγειο, θα βαθύνει αρκετά κι έτσι αρκετά οργανωμένο θα “χτυπήσει” τη χώρα μας το διάστημα Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή πρωί και από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

Η παραπάνω εξέλιξη θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα συνοδεύονται και από πολύ ισχυρούς – θυελλώδεις ανέμους.

Τα πιο έντονα φαινόμενα (βροχές – καταιγίδες – χαλάζι – ισχυρούς κεραυνούς) αναμένονται στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου, στη Πελοπόννησο με έμφαση τα δυτικά και περισσότερο τα ανατολικά και νότια παράλια, στη Στερεά με έμφαση το κεντρικό και περισσότερο το ανατολικό τμήμα της συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία – Σποράδες, στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία – Θράκη καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Την Παρασκευή σταδιακά η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί για να οδηγηθούμε σε ένα Σαββατοκύριακο με γενικά ήπιο καιρό ο οποίος θα οδηγήσει τον υδράργυρο και σε άνοδο.

Ακολουθεί χάρτης με την εξέλιξη – πορεία βροχοπτώσεων όπου στο κάτω μέρος αυτού υπάρχει χρωματική κλίμακα που δείχνει τον όγκο νερού σε τόνους ανά στρέμμα σε χρονικό διάστημα τριώρου.
Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ