Ειδήσεις
Παύλος Μαρινάκης: Επίσκεψη στις Βρυξέλλες για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τα ΜΜΕ

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης πραγματοποίησε, την Τρίτη 20 Μαΐου, σειρά επαφών στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο επίσημης αποστολής, όπου μαζί με τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, συναντήθηκε με τον Επίτροπο Δικαιοσύνης και Κράτους Δικαίου Michael MacGrath, παρουσιάζοντας τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα του Κράτους Δικαίου και της Ελευθερίας του Τύπου.
Ο Υφυπουργός έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην διαφάνεια στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ, τον διορισμό διοίκησης στην ΕΡΤ (πρώτη πανευρωπαϊκά) μέσω ανοιχτού διαγωνισμού -με την επίβλεψη του ΑΣΕΠ- και τις κινήσεις που γίνονται για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Pavlos Marinakis
Ιδιαίτερη σημασία είχε επίσης η συνάντησή του με τους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τα στελέχη της ΝΟΔΕ Βρυξελλών και τους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας, σε μια ανοιχτή συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού και τη σύνδεσή τους με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Η επίσκεψη ανέδειξε τη σημασία της εξωστρέφειας της ελληνικής πολιτείας και της ενεργής παρουσίας των Ελλήνων του εξωτερικού.
Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για πλήρη εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, ιδίως σε θέματα προστασίας δημοσιογράφων και ενίσχυσης της διαφάνειας.

General view of the meeting
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν