Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: Τρεις τραυματίες από την φωτιά στην Πεντέλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Τρεις τραυματίες προσήλθαν κατά τη διάρκεια της νύχτας (εφημερία 19ης Ιουλίου) στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» λόγω της φωτιάς στην Πεντέλη.

Όπως τονίζεται σε ανακοινωθέν του νοσοκομείου οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν σε εγκαύματα και η τρίτη εισπνοή καπνού.

Στην εφημερία της 19/7/2022, προσήλθαν συνολικά τρεις ασθενείς που αφορούσαν στην πλαστική χειρουργική, από τη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη.

Ενας 54χρονος άντρας προσήλθε με ιδίο μέσο από την πυρκαγιά στο Γέρακα,  με εκτεταμένα εγκαύματα συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 60% της ολικής επιφάνειας σώματος, κυρίως επιπολής και κατά τόπους εν τω βάθει μερικού πάχους, που αφορούσαν το πρόσωπο, άνω και κάτω άκρα άμφω, και κορμό. Λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων και η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή.

Μια 28χρονη γυναίκα από την περιοχή της Πεντέλης, προσήλθε λόγω εισπνοής καπνού, και μετά τη διενέργεια των ενδεδειγμένων βάσει πρωτοκόλλου εξετάσεων και παρακλινικού ελέγχου, αποφασίστηκε η διακομιδή στο Γ.Ν Σωτηρία για πνευμονολογική εκτίμηση λόγω της φύσης του εισπνευστικού εγκαύματος. Ωστόσο η ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως την διακομιδή της με ΕΚΑΒ και ανέφερε ότι θα μεταβεί από τους συνοδούς της στο Γ.Ν Σωτηρία.

Ενας 35χρονος, προσήλθε με ΕΚΑΒ από τη Πεντέλη λόγω θερμικών εγκαυμάτων εν τω βάθει μερικού πάχους συνολικής επιφανείας 18%, σε κεφαλή, ΑΡ βραχίονα, ΔΕ κνήμη, και ΑΡ κάτω άκρο. Έγινε σύσταση για εισαγωγή στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως και θα προσέλθει σήμερα για επανεξέταση στο εξωτερικό ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής.

 

[Πηγή: Protothema.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ