Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της Περιφέρειας Αττικής για την στήριξη των πυρόπληκτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ιδιαίτερα θερμή συνεχίζει να είναι η ανταπόκριση πολιτών και επιχειρήσεων στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Από την πρώτη ημέρα που ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές μέχρι σήμερα χιλιάδες πολίτες, επιχειρήσεις, σύλλογοι και φορείς  έχουν  ανταποκριθεί και έχουν προσφέρει μεγάλες ποσότητες τροφίμων, έτοιμων γευμάτων, φαρμάκων, ειδών ατομικής προστασίας, κ.ά.

Μεταξύ άλλων, στα 7 σημεία τροφοδοσίας στην Βορειανατολική Αττική καθώς και στις Χωρικές Αντιπεριφέρειες, έχουν συγκεντρωθεί και διανεμηθεί:

  • Πάνω από 14 τόνοι φρούτων, προσφορά της Ένωσης Επαγγελματικών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Αττικής. Μέρος της ποσότητας έχει προσφερθεί και από το Σύλλογο Λαϊκών Αγορών Βορείων Προαστίων Αττικής
  • Γεύματα (Δειπνοσοφιστήριον, Γευσήνους, Εστιατόριο Αlbion, σήμερα Σάββατο 14/8  αναμένεται να προστεθεί μια επιπλέον εταιρεία εστίασης, λεπτομέρειες θα δοθούν με σχετική ανακοίνωση )
  • Τρόφιμα, ισοτονικά ποτά και είδη πρώτης Ανάγκης, (LIDL Hellas, ΟΜΙΛΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, COCA-COLA 3E, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, FIDIRIKOS GROUP, Μητρόπολη Ν. Ιωνίας –Ηρακλείου και Χαλκηδόνας, Αθλητικός Σύλλογος Ατρόμητος Αθηνών, ΑΣ Αθηναϊκός Ποδοσφαίρου, Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος, Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, Αθλητικός Όμιλος Φοινικαίων,OTS, Ιερός Ναός Προφήτου Δανιήλ , Σύλλογος Γυναικών Αμαρυλλίδες, Ισραηλίτικη Κοινότητα Αθηνών, Μουσουλμανική Κοινότητα Ελλάδος, Κάβα Κηρέας, Σαράντης ΑΒΕΕ,
  • Ζωοτροφές (PET CITY)
  • ΧημικέςΤουαλέτες (EUROPRISE ENVIRONMENTAL, ΔΕΤΣΟΣ)
  • Δωρεάν μεταφορά προσφορών (SPEEDEX, Πάλλης)
  • Ρινικά Φίλτρα (BREATH PURITY INTERNATIONAL)
  • Ρούχα (Ελληνογερμανική Φιλία)

Οι προσφορές συνεχίζονται και ο κατάλογος εμπλουτίζεται συνεχώς. Ιδιαίτερα συγκινητική όμως είναι και η προσφορά των πολιτών, οι οποίοι προσέρχονται ανώνυμα, στα σημεία τροφοδοσίας για να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Να σημειωθεί ότι στο κατάλογο των προσφορών υπάρχουν και συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν διατυπώσει την πρόθεση να φιλοξενήσουν οικογένειες σε διαμερίσματα και χώρους φιλοξενίας, ενώ το ΕΜΠ προσφέρει επιστημονικό προσωπικό για τις αυτοψίες. Μέρος των προσφορών  έχει  διατεθεί εκτός από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής και στην Εύβοια.

Με αφορμή τις προσφορές ο Γ. Πατούλης δήλωσε:«Η δύναμη της αλληλεγγύης είναι ιδιαίτερα σημαντική και αυτό αποτυπώνεται στο μεγάλο όγκο των προσφορών από τους συμπολίτες μας. Τις δύσκολες αυτές ώρες Περιφέρεια, πολίτες και επιχειρήσεις στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα “Όλοι μαζί κανείς μόνος του”. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη με κάθε τρόπο. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας και προσφέρουν βοήθεια».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ