Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κ.Μητσοτάκης: 200.000 νοικοκυριά θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα – Οι τρεις κατηγορίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί σε 200.000 νοικοκυριά πριν τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού. Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνουν οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την καταληκτική ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ τόνισε ότι το κοινωνικό μέρισμα το οποίο θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα, θα καταβληθεί σε «200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων» ενώ τόνισε πως «έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδιόρισε τα 200.000 νοικοκυριά ως εξής:

-Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους
-Τις πολύτεκνες οικογένειες
-Τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις φορελαφρύνσεις όπως την μείωση του ΕΝΦΙΑ, με κόστος 205 εκατομμύρια ευρώ. «Στόχος; Τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας. Καταβάλλεται νωρίς το αυξημένο επίδομα θέρμανσης, με κόστος 68 εκατομμύρια. Στόχος; Οι πιο φτωχές κατηγορίες του πληθυσμού. Μειώθηκε η προκαταβολή φόρου στα νομικά πρόσωπα κατά 5%, με κόστος 138 εκατομμύρια. Στόχος; Οι επιχειρήσεις.».

Τέλος, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας, όπως και ότι την εξειδίκευση των μέτρων θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ