Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καταπέλτης ο εισαγγελέας κατά Τραμπ: Οργάνωσε εγκληματική συνωμοσία και απάτη για τις εκλογές του 2016

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε η ιστορική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, που σχετίζεται με τον χρηματισμό της Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Εγκληματική συνωμοσία. Εκλογική απάτη. Ψέματα ξανά και ξανά στα επιχειρηματικά αρχεία. Αυτές είναι λίγες από τις λέξεις που χρησιμοποίησε ο εισαγγελέας Μάθιου Κολάντζελο στην εναρκτήρια αγόρευσή του, κατά την ιστορική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων, προκειμένου να αποκρύψει τα χρήματα που έδωσε στην πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή της, επηρεάζοντας- σύμφωνα με το κατηγορητήριο- το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Αυτή είναι μία υπόθεση εγκληματικής συνωμοσίας και απάτης. Ο Ντόναλντ Τραμπ ενορχήστρωσε ένα εγκληματικό σχέδιο για να διαφθείρει τις προεδρικές εκλογές του 2016. Κάλυψε αυτή τη συνωμοσία ψευδόμενος στα έγγραφα των επιχειρήσεών του στη Νέα Υόρκη, ξανά και ξανά», τόνισε ο εισαγγελέας.

Ο Μάθιου Κολάντζελο αναφέρθηκε εκτενώς στα 130.000 δολάρια που πλήρωσε ο Μάικλ Κόεν στην πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων, Στόρμι Ντάνιελς, «για να τη φιμώσει και να διασφαλίσει ότι οι πολίτες δεν θα μάθουν τη σεξουαλική επαφή της με τον εναγόμενο».

Στα επιχειρηματικά έγγραφα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι πλήρωνε τον Μάικλ Κόεν για τις νομικές υπηρεσίες του, στο πλαίσιο μίας συμφωνία, αλλά αυτό ήταν ψέμα, υπογράμμισε ο εισαγγελέας. «Τον αντάμειψε για την παράνομη πληρωμή της Στόρμι Ντάνιελς τις παραμονές των εκλογών. Ήθελε να καλύψει την εγκληματική συμπεριφορά που είχε ο ίδιος και άλλοι», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας θέλησε να δείξει στους ενόρκους ότι το γεγονός πως ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν «πολύ φειδωλός επιχειρηματίας» και «διαπραγματευόταν» κάθε λογαριασμό, δείχνει το κίνητρό του, καθώς στην περίπτωση του Μάικλ Κόεν δεν λυπήθηκε τα χρήματα.

«Η προθυμία του να το κάνει αυτό δείχνει απλά πόσο σημαντικό ήταν να κρύψει τον πραγματικό λόγο που ο Κόεν πλήρωσε την Ντάνιελς και τη συνολική εκλογική συνωμοσία που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2015», υποστήριξε ο εισαγγελέας.

Εισαγγελέας για Ντόναλντ Τραμπ: Ήταν, καθαρά και απλά, μια εκλογή απάτη

Ο εισαγγελέας υπογράμμισε ότι όλη η υπόθεση ήταν «μια εκλογική απάτη» και μια «σχεδιασμένη, συντονισμένη και μακροχρόνια συνωμοσία, προκειμένου να επηρεαστούν οι προεδρικές εκλογές.

«Σε κανέναν πολιτικό δεν αρέσουν τα κακά δημοσιεύματα. Αλλά οι αποδείξεις στη δίκη θα δείξουν ότι αυτή δεν ήταν μια επικοινωνιακή στρατηγική. Ήταν μια σχεδιασμένη, συντονισμένη, μακροχρόνια συνωμοσία για να επηρεαστούν οι εκλογές του 2016, για να βοηθηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ να εκλεγεί μέσω παράνομων δαπανών, για να φιμώσει τους ανθρώπους που είχαν να πουν κάτι άσχημο για τη συμπεριφορά του», επεσήμανε.

«Ήταν, καθαρά και απλά, μια εκλογική απάτη», τόνισε ο Μάθιου Κολάντζελο. «Δεν θα μάθουμε ποτέ» αν αυτή η συνωμοσία έκανε τη διαφορά σε μια «μια αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση», τόνισε.

«Άλλη μία υπόθεση απιστίας θα ήταν καταστροφική»

Στην αγόρευσή του, ο Μάθιου Κολάντζελο αναφέρθηκε και στο βίντεο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα, στο οποίο το μικρόφωνο είχε «πιάσει» τον Ντόναλντ Τραμπ να λέει στο πλατό εκπομπής ότι μπορούσε να αρπάξει γυναίκες «από το αιδοίο».

Με την αναφορά του σε αυτό το βίντεο ο εισαγγελέας προσπάθησε να δείξει πως ο πρώην πρόεδρος ήθελε απεγνωσμένα να εμποδίσει την αποκάλυψη άλλων επιζήμιων πληροφοριών.

«Άλλη μία υπόθεση απιστίας, με μια πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων, θα ήταν καταστροφική για την προεκλογική εκστρατεία του», ανέφερε σχετικά.

Όσο ο εισαγγελέας μιλούσε για τη σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με τη Στόρμι Ντάνιελς, ο πρώην πρόεδρος τον άκουγε συνοφρυωμένος, κοιτάζοντας το τραπέζι μπροστά του, περιγράφει ο Guardian.

Όταν ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στο βίντεο, ο Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε να εκνευρίζεται και έδωσε ένα σημείωμα σε δικηγόρο του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ