Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η τραπεζική αργία φέρνει αλαλούμ με τις συντάξεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αργία του Αγίου Πνεύματος αλλάζει την ημερομηνία πληρωμής για τις συντάξεις Ιουλίου.

Η αργία του Αγίου Πνεύματος – που πέφτει φέτος την Δευτέρα 24η Ιουνίου – φέρνει «αναστάσωση» στους συνταξιούχους που θα δουν τα χρήματα Ιουλίου νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Σημειώνεται πως η καταβολή ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, με την πληρωμή να γίνεται παραδοσιακά την προηγούμενη. Με δεδομένο πως η Δευτέρα θα είναι αργία, τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή!

Με βάση το πλαίσιο καταβολής των συντάξεων σε δύο δόσεις ο προγραμματισμός έχει ως εξής:

  • Την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα θα καταβάλλονται οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ], οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών και οι επικουρικές- ΜΟΝΟ-συντάξεις των μισθωτών και του Δημοσίου ( ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ).
  • Kάθε προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα θα καταβάλλονται οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών και οι κύριες συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ( ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ).

Επομένως η καταβολή των συντάξεων Ιουλίου θα γίνει ως εξής:

  • Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).
  • Την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ