Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ενδείξεις ότι αλλάζει το επίκεντρο της επιδημίας – Ποια είναι η νέα εστία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πολύ μεγάλη επιτάχυνση της μετάδοσης του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την φαινομενική μείωση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ιταλία, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αλλάζει το επίκεντρο της επιδημίας με νέα κατεύθυνση τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν τις προϋποθέσεις να εξελιχθούν σε νέο επίκεντρο της επιδημίας.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις όταν ερωτήθηκε αν οι ΗΠΑ μπορούν να γίνουν το νέο επίκεντρο, απάντησε: «Αυτήν την στιγμή διαπιστώνουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ. Άρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις».

corona12_2

Στη Νέα Υόρκη το 5% των κρουσμάτων παγκοσμίως

Η Νέα Υόρκη είναι το επίκεντρο του κορωνοϊού στις ΗΠΑ με τον Covid- 19 να σκοτώνει πάνω από έναν πολίτη κάθε ώρα που περνάει, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν αυξηθεί δραματικά στη Νέα Υόρκη, καθώς τόσο ο κυβερνήτης, Αντριου Κουόμο όσο και ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο ζήτησαν επείγουσα και καλύτερη βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πρόβλεψη του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να νοσήσει περίπου το 80% του πληθυσμού. Τις τελευταίες 24 ώρες , το 85% των νέων κρουσμάτων προέρχονταν από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από αυτά, το 40% αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε η εκπρόσωπος.

Συνολικά, η παγκόσμια εξάπλωση της επιδημίας Covid-19 επιταχύνεται πολύ και αναμένονται μεγάλες αυξήσεις στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων από τα σημερινά 334.981 κρούσματα και τους 14.510 θανάτους, προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ