Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία του ΚΚΕ Βορειοδυτικής Αθήνας στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΤΟ Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ που πλέον στεγάζονται στην οδό Μεσολογγίου 48, Νέα Ιωνία, δίπλα στην πλατεία Σημηριώτη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΑ, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής και ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Νίκος  Σταματόπουλος, γραμματέας της Οργάνωσης ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στις εργασίες που έγιναν και τόνισε πως το νέο σπίτι «φιλοδοξούμε να αποτελέσει ορμητήριο της δράσης απέναντι στη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου του λαού. Ορμητήριο στην προσπάθειά μας να οργανωθεί και να δυναμώσει ο αγώνας για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων παιδιών και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών στην εργασία, την Υγεία, την Παιδεία, για την υπεράσπιση του εισοδήματος, συνολικά για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Αλλά και ορμητήριο πολιτισμού. Γι’ αυτό ανακοινώνουμε πως το επόμενο διάστημα, το ισόγειο των γραφείων μας θα διαμορφωθεί σε έναν σύγχρονο και όμορφο χώρο μόρφωσης και πολιτισμού».

 

 

Επεσήμανε πως αυτή η λιτή εκδήλωση «αποτελεί τρανή απόδειξη το ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τους κομμουνιστές» και απηύθυνε «κάλεσμα συστράτευσης σε όλους και όλες. Καθένας που αγανακτεί και δεν συμβιβάζεται με τη σημερινή κατάσταση, έχει μια θέση στον αγώνα για την ανατροπή. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αυταπάτες. Σας καλούμε να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ γιατί είναι εγγύηση για το σήμερα και το αύριο. Γιατί το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, σύγχρονο επαναστατικό πρόγραμμα που φωτίζει τη διέξοδο στους σημερινούς αγώνες. Για όλα τα εργατικά – λαϊκά προβλήματα, τις προϋποθέσεις για να δοθούν λύσεις σε αυτά. Υπάρχει διέξοδος με ισχυρό ΚΚΕ και πανίσχυρο κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος πριν ξεκινήσει το λαϊκό γλέντι στο προαύλιο του 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας στο οποίο καλούσαν οι Οργανώσεις Ν. Ιωνίας και Ν. Ηρακλείου του Κόμματος, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους.

 

 

Αναφερόμενος στα εγκαίνια σημείωσε πως “οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της περιοχής βάζουν νέους, ακόμα μεγαλύτερους στόχους, ώστε η φωνή, οι ιδέες, οι προτάσεις και οι θέσεις του ΚΚΕ να φτάσουν ακόμα πιο πλατιά σε κάθε εργαζόμενο, νέα και νέο, σε κάθε βιοπαλαιστή, σε κάθε γυναίκα σε αυτές τις γειτονιές της Αττικής. Τόνισε πως το ΚΚΕ ήταν και είναι το μόνο κόμμα – εγγύηση στους καθημερινούς αγώνες του λαού, που του λέει την αλήθεια πως δεν έχει τίποτα να περιμένει από δήθεν σωτήρες.”

Ο Θ. Γκιώνης στάθηκε στις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας και οι οποίες φανερώνουν ότι οι δυσκολίες θα μεγαλώνουν για το λαό, τόσο στην οικονομία όσο και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ οι προβλέψεις μιλάνε και για το ενδεχόμενο νέας επιβράδυνσης και οικονομικής κρίσης.
Τέλος υπογράμμισε πως «έχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και το λαό, στις ανεξάντλητες δυνατότητες που έχουν όταν συναντηθούν με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ από την ίδρυση του μέχρι σήμερα έχει διαλέξει πλευρά με τους καταπιεσμένους και τους κατατρεγμένους εναντία στους δυνάστες και καταπιεστές. Σε αυτόν των αγώνα διαθέτει όλες του τις δυνάμεις για να γραφτούν νέες σελίδες στο βιβλίο της ταξικής πάλης. Το πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι λαοί μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Με ισχυρό ΚΚΕ και εργατικό λαϊκό αγώνα μπορούν να τεθούν οι βάσεις ώστε η μεγάλη ταξική πλειοψηφία να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία, για να γίνουν οι εργαζόμενοι κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουν, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ