Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ακραίια κατάσταση συναγερμού πυρκαγιάς κατηγορία (5) για την Περιφερειακή Ενότητα Ανατ. Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ενημερώνει τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Παρασκευή 21/06/24, προβλέπεται ακραία κατάσταση συναγερμού πυρκαγιάς, κατηγορία (5) για την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και όλοι οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας. Οι πολίτες παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κλπ. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ακόμα, προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς, απαγορεύεται το κάπνισμα των κυψελών και η χρήση πυρός σε αγροτικές δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199

Τέλος, σε εφαρμογή λήψης έκτακτων μέτρων λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς ενεργοποιείται η απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ανατολικής Αττικής με ΑΔΑ: Ρ6ΝΜ7Λ7-2Η7 σχετικά με την προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές για τις περιπτώσεις των σημείων των Δήμων της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, όπου εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας για την κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς 5 (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ