Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έρευνα έδειξε ποια είναι η ιδανική διάρκεια μιας ταινίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από έρευνα που διεξήχθη τον Απρίλιο, βρέθηκε ποια είναι η κατάλληλη διάρκεια ταινίας.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κοινό, τα 92 λεπτά είναι η «ιδανική» διάρκεια ταινίας. Απαντώντας στη διαδικτυακή έρευνα της Talker Research, στην οποία συμμετείχαν 2.000 Αμερικανοί οι ερωτηθέντες επέλεξαν τα 92 λεπτά ως την προτιμώμενη διάρκεια ταινίας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian.

Το 15% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ταινίες άνω των 120 λεπτών είναι αποδεκτές, ενώ μόνο το 2% είναι ευχαριστημένο με κινηματογραφικό έργο διάρκειας πάνω από 150 λεπτά που αντιστοιχούν σε 2,5 ώρες.

Εκ πρώτης όψεως, το συμπέρασμα έρχεται σε σύγκρουση με την εμπορική πραγματικότητα, με εννέα από τις 10 ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών να ξεπερνούν τις δύο ώρες, με τρεις το Avengers: Endgame, το Avatar: Way of Water και τον Τιτανικό να διαρκούν πάνω από τρεις ώρες. Μόνο το ριμέικ του 2019 του «The Lion King, στο Νο 9», είναι στο όριο των δύο ωρών, στα 118 λεπτά.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο πρόσφατα αφού σε ορισμένους κινηματογράφους διακόπηκαν οι προβολές της ταινίας 206 λεπτών του Μάρτιν Σκορσέζε «Killers of the Flower Moon» με ένα μη εξουσιοδοτημένο διάλειμμα.

Ο Σκορσέζε είχε προηγουμένως υπερασπιστεί τη διάρκεια της ταινίας του, λέγοντας: «Μπορείς να καθίσεις μπροστά στην τηλεόραση και να δεις κάτι για πέντε ώρες… υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βλέπουν θέατρο για 3,5 ώρες… δώστε λίγο σεβασμό στον κινηματογράφο».

Είναι ενδιαφέρον ότι η δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία του περασμένου έτους, η ταινία «Τhe Super Mario Bros.», είχε την «ιδανική» διάρκεια με βάση την έρευνα της Talker Research, 92 λεπτά ακριβώς.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη επιτυχία του 2024 μέχρι τώρα, η ταινία «Dune: Part Two» έχει διάρκεια τρεις ώρες.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ