Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έξι εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ 2024 έρχονται από την ΑΑΔΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Σάββατο και την Κυριακή ανεβαίνουν στο Taxisnet σταδιακά τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2024. Γιατί η ΑΑΔΕ θα αναρτήσει έξι διαφορετικά σημειώματα.

Το Σάββατο και την Κυριακή θα αναρτηθούν σταδιακά τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2024. O φόρος θα καταβληθεί σε 11 δόσεις, με την πρώτη δόση να πληρώνεται στα τέλη Απριλίου και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2025.

Θα πρέπει να τονισθεί πως η φορολογική διοίκηση θα εκδώσει έξι διαφορετικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ. Ειδικότερα:

1. Οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν είχαν καμία μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2023 θα πληρώσουν το ίδιο ποσό ΕΝΦΙΑ που κατέβαλαν πέρυσι.

2. Πάνω από 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ να είναι μειωμένος κατά 50% ή ακόμη και μηδενικός, με την προϋπόθεση βέβαια ότι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

3. Χιλιάδες φορολογούμενοι θα διαπιστώσουν ότι θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο για την ακίνητη περιουσία τους σε σχέση με το 2023. Ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα φθάσει «φουσκωμένος» για τους φορολογουμένους, οι οποίοι το 2023 απέκτησαν ακίνητα με αγορά, γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά, απέκτησαν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα (πλήρη ή ψιλή κυριότητα, επικαρπία) ή τακτοποίησαν αυθαίρετους χώρους.

4. Έκπτωση 10% προβλέπεται για όσους έχουν ασφαλίσει τα ακίνητά τους για φυσικές καταστροφές. Συγκεκριμένα, το ακίνητο θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένο για τους κινδύνους πυρκαγιάς, πλημμύρας και σεισμού.

5. Πλήρης απαλλαγή για όσους επλήγησαν από φυσικές καταστροφές και μάλιστα για διάστημα 3 χρόνων.

6. Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα νοικοκυριά με τρία εξαρτώμενα τέκνα και άνω, καθώς και όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% υπό προϋποθέσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ