Τι εντόπισαν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Δήμου Κηφισιάς στο βραδινό street work

0

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς με κλιμάκιο Κοινωνικών Λειτουργών, πραγματοποίησε street work, για πρώτη φορά, το βράδυ της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου, σε κεντρικά σημεία της πόλης για την καταγραφή των αστέγων – επαιτών.

Σύμφωνα με την έκθεση της, εντοπίστηκαν διασπαρμένα στο παραδοσιακό κέντρο της Κηφισιάς πέντε άτομα, ένας ελληνικής καταγωγής και οι υπόλοιποι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν είχαν στην κατοχή τους έγγραφα διαμονής ή άλλου είδους έγγραφα προς επίδειξη.
Ενημερώθηκαν όλοι για την ακαταλληλότητα της διαμονής τους σε δημόσιο χώρο και για τους κινδύνους έκθεσής τους, ενώ τους προτάθηκαν λύσεις στο στεγαστικό τους πρόβλημα.
Η Κοινωνική Υπηρεσία, τον τελευταίο χρόνο έχει προσεγγίσει 11 άτομα στα οποία έχει προτείνει λύσεις στεγαστικές και οικονομικές στα προβλήματα τους. Κανείς εξ΄αυτών δεν βρίσκεται πια στους δρόμους της πόλης μας καθώς είτε βρήκαν στέγη, είτε εντάχθηκαν σε θεραπευτικά προγράμματα είτε απλά εγκατέλειψαν τον Δήμο μας λόγω της έντονης παρουσίας των υπηρεσιακών παραγόντων.
Η αρμόδια υπηρεσία σε θέματα ευπαθών ομάδων (αστέγων- επαιτών) ακολουθεί τις οδηγίες και κατευθύνσεις του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συγκεκριμένα της Δ/νσης Καταπολέμησης της Φτώχειας και του Τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών Στέγασης.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.