Συνεχίζεται η προσπάθεια απομάκρυνσης δέντρων από το Δήμο Κηφισιάς

0

Χιλιάδες τόνοι κορμών και κλαδιών βρίσκονται στους δρόμους του Δήμου μας μετά το φαινόμενο της ταυτόχρονης πτώσης εκατοντάδων δέντρων που έφερε η κακοκαιρία “Μήδεια”.

Τα συνεργεία εργάζονται ασταμάτητα συλλέγοντας περίπου 100 φορτηγά κάθε ημέρα, με κορμούς δέντρων και κλαδιών, ενώ την προηγούμενη περίοδο συνέλλεγαν 30-40.

Όλες αυτές τις μέρες τόσο η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου με τη συνδρομή ιδιωτών (που προσέλαβε ο Δήμος) και της Περιφέρειας Αττικής, όσο και η Διεύθυνση Πράσινου που επιχειρεί και εκείνη με καλαθοφόρα οχήματα και αλυσοπρίονα μαζί με ιδιώτες, εργάζονται σε πολλαπλές βάρδιες, νυχθημερόν. Τα συνεργεία της Καθαριότητας επιχειρούν ισότιμα και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες με 10 φορτωτές- JCB, 6 Bobcat, 3 αρπάγες  και 17 φορτηγά.

 

 

Οι κορμοί και τα σπασμένα κλαδιά που συλλέγονται, πολτοποιούνται και αξιοποιούνται για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού, ενώ εργάζονται επίσης συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που κλαδεύουν δέντρα σε σημεία πλησίον ηλεκτροφόρων καλωδίων.

Ο Δήμος Κηφισιάς ζητά από τους πολίτες:

  1. Να κρατούν τα πράσινα απορρίμματα στους κήπους τους και κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο Δημότη (τηλ 2132007272 ή2106200145)και ώρες 8.00-14.00) να τα βγάζουν στον δρόμο σε χώρο που σταθμεύουν τα αυτοκίνητα και όχι στο πεζοδρόμιο.
  2. Να ελέγξουν προσεκτικά τα δέντρα εντός της ιδιοκτησίας τους και εάν κρίνονται επικίνδυνα για πτώση, να επικοινωνήσουν με μηχανικό που μπορεί να εκδώσει τη σχετική άδεια («μικρής κλίμακος», χωρίς έγκριση από τον Δήμο).
  3. Να κάνουν έλεγχο στις αυλές τους για επικίνδυνα κλαδιά και να προβούν στην κοπή τους. Για την κοπή κλαδιών δε χρειάζεται άδεια.
  4. Να επικοινωνούν με το Γραφείο Δημάρχου (κα Νοταροπούλου τηλ 2132007253 και ώρες 8.00-14.00) σε περιπτώσεις όπου τα επικίνδυνα κλαδιά γειτνιάζουν με καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ.

 

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.