Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Ο Δήμος Κηφισιάς ενισχύει τη σχολική κοινότητα για την αντιμετώπιση των αναγκών λόγω πανδημίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι ενέργειες της δημοτικής αρχής Κηφισιάς και του τομέα της Παιδείας από την αρχή της πανδημίας για προστασία της σχολικής κοινότητας.

Συνεχής είναι η επικοινωνία με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, με στόχο συμπληρωματικά με τις παροχές της Πολιτείας, να καλύπτονται οι επείγουσες ανάγκες που προκύπτουν.

Οι προληπτικές απολυμάνσεις σε σχολικά κτήρια της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ολοκληρώνονται την επόμενη εβδομάδα. Οι απολυμάνσεις γίνονται από πιστοποιημένη εταιρεία με εξειδικευμένο προσωπικό, απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και χρήση ειδικών σκευασμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η Δημοτική Αρχή παρέχει επίσης όταν υπάρχει έλλειψη δωρεάν self tests για τον κορονοϊό στα σχολεία, σε περιπτώσεις που απαιτείται από τους υγειονομικούς κανονισμούς.

 

 

Ακόμη, στον Δήμο λειτουργεί μόνιμη μονάδα του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια rapid tests ενώ υπάρχει ενεργή σύμβαση και με διαγνωστικό κέντρο. Στις δομές αυτές έχουν διευκολυνθεί και γονείς παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον ιό για τη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ο Δήμος Κηφισιάς είναι σε επαφή με διαγνωστικά κέντρα του Δήμου για την εξασφάλιση οικονομικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοιό. Από την αρχή της πανδημίας οι εργαζόμενοι του Δήμου μπορούν και πραγματοποιούν δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test, PCR) όταν προκύπτει ζήτημα, για την ασφάλεια τους αλλά και των πολιτών που εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του Δήμου.

 

 

Τέλος, πραγματοποιείται διαδικασία προμήθειας μασκών, ως αποθέματα για τα σχολεία, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει η Πολιτεία για τις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου. Στη λογική των συμπληρωματικών παροχών ήταν και η προμήθεια laptops και tablets που κάλυψαν ανάγκες της τηλεκπαίδευσης την προηγούμενη σχολική χρονιά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ