Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Υπερηφάνεια και λαμπερά πρόσωπα στη Κηφισιά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλήθος κόσμου και μεγάλη συγκίνηση επικράτησε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προς τιμήν των αγωνιστών του 1940 στο κέντρο της πόλης της Κηφισιάς.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για  εθνική επέτειο ξεκίνησαν με τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλου.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην Κηφισιά και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο κ. Γιώργο Θωμάκο, εκπροσώπων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας και των Πολιτικών Κομμάτων. Εκ μέρους της Κυβέρνηση στεφάνι κατέθεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων η βουλευτής της ΝΔ, Ζωή Ράπτη.

Ο κ. Θωμάκος, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και αναφέρθηκε στα σημαντικά γεγονότα και τις νίκες των Ελλήνων, που γράφτηκαν στα βουνά της Β. Ηπείρου, αλλ’ ακόμη και στη θάλασσα και τον αέρα. Κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε τους δημότες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης που για δεύτερη φορά τον επέλεξαν στο αξίωμα του Δημάρχου λέγοντας χαρακτηριστικά “Θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμητική ανανέωση της εμπιστοσύνης σας για μία δημοτική περίοδο. Σας υπόσχομαι ότι εκτός των υπολοίπων καθηκόντων, θα είναι χρέος μου μαζί με τους συνεργάτες, η προσήλωση του Δήμου Κηφισιάς, στην εθνική ιστορία μας, στον ελληνορθόδοξο πολιτισμό και παράδοσή μας”.

Εντυπωσίασε η μαθητική παρέλαση – Δυνατό χειροκρότημα για τη Φιλαρμονική και το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του «Βικέλα»

Οι μαθήτριες και οι μαθητές από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αλλά και οι πρόσκοποι, οι οδηγοί και τα αθλητικά σωματεία του Δήμου παρήλασαν με παλμό γιορτάζοντας το «ΟΧΙ» και τιμώντας τους ήρωες του έπους. Η παρέλαση έκλεισε με την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Εκάλης και τα πυροσβεστικά οχήματα τους, σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς με μαέστρο τον Φίλιππο Χίο, συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου. Μετά το πέρας της παρέλασης, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Νομικού Προσώπου «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς χόρεψε ελληνικούς χορούς, σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου, στον υπαίθριο χώρο πάνω από το πάρκινγκ Πλάτανος απέναντι από το Άλσος Κηφισιάς, ενώ στον ίδιο χώρο ακολούθησε και το παραδοσιακό κέρασμα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου τίμησαν με την παρουσία τους, επίσης εκπρόσωποι των κομμάτων και της Περιφέρειας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Εκκλησίας, συλλόγων και σωματείων του Δήμου μας και πλήθος κόσμου, ενώ την οργάνωση της παρέλασης επιμελήθηκε η Αντιδήμαρχος Νίνα Βλάχου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ