Νέες ομάδες γονέων στο Κ.Π. “Προνονή” από το 2020 – Πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση

0

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ «Προνόη», οργανώνει νέες Ομάδες Γονέων που θα ξεκινήσουν στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Η ομάδα θα είναι βιωματική, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες που σχετίζονται με τους στόχους των σεμιναρίων.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» – Δήλου 10 Κηφισιά και θα ολοκληρωθεί σε 8 συναντήσεις κάθε Πέμπτη 10:30 – 12:00 και θα ξεκινήσει την Πέμπτη 23/01/2020 .

Η ομάδα έχει τίτλο : «Φροντίζω και φροντίζομαι στον Γονεϊκό μου ρόλο». Στο σεμινάριο, αυτό οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν εσωτερικές και εξωτερικές πηγές φροντίδας και υποστήριξης . Ο γονεϊκός ρόλος είναι πολύ σημαντικός και δύσκολος και χρειάζεται να δώσουμε το «χώρο» για να «θρέψουμε» το δυναμικό μας , γατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις δυνάμεις των παιδιών.

Τα θέματα που θα αναλυθούν στο σεμινάριο είναι τα παρακάτω:
1) Αναγνωρίζω και Ικανοποιώ τις Προσωπικές μου Ανάγκες και έτσι είμαι πιο αποτελεσματικός στην αναγνώριση και στη φροντίδα των αναγκών των παιδιών
2) Ανακαλύπτω τα αποθέματα φροντίδας στο σεντούκι του θησαυρού μου που έχω κληρονομήσει από τις προηγούμενες γενιές
3) Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης γονέων και παιδιών
4) Εκμάθηση νέων τεχνικών αποτελεσματικής επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια
5) Ονειρεύομαι και Υλοποιώ την ιδανική μορφή επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειάς μου.

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν, συμπληρώνοντας το έντυπο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: www.pronoi.org.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.